Seçim kampanyasındaki Kanada Başbakanı Trudeau'ya taşlı saldırı

Kanada Başbakanı Trudeau, 20 Eylül’de gerçekleştirilecek federal seçimler sebebiyle gittiği Ontario eyaletinin London şehrinde taşlı saldırıya uğradı.

DÜNYA 07.09.2021, 08:31
Seçim kampanyasındaki Kanada Başbakanı Trudeau'ya taşlı saldırı

İddiaya göre, London şehrindeki seçim kampanyası çalışmalarından sonra seçim otobüsüne doğru yönelen Justin Trudeau’ya, aracına bineceği esnada taş fırlatıldı.

Gittiği her yerde protesto ediliyor 

Kampanya amacıyla gittiği hemen her bölgede protestolarla karşılaşan Başkan Trudeau, Liberal Parti seçim otobüsünün çevresini saran öfkeli protestocuların sözlü sataşmalarına uğradı.

İddiaya göre, protestoculara yanıt vermeye çalışan Trudeau’ya, bu esnada çakıl taşları fırlatıldı.

Başbakanlık korumaları ve güvenlik görevlileri tarafından kurulan bariyerden sonra bölgeden ayrılan Trudeau, basın mensuplarına yaşanan olayı doğrularken, durumunun iyi olduğunu belirtti.

Seçimlere iki hafta kaldı

Ontario eyaletine bağlı Bolton şehrinde de daha önce yoğun protestolarla karşılaşan Başkan Trudeau, bu şehirdeki programını iptal etmek durumunda kalmıştı.

Seçimlere iki hafta kala basındaki kamuoyu yoklamaları, ana muhalefette bulunan Muhafazakar Partinin oyunu yüzde 35, Liberal Partinin oyunu yüzde 33,5, Yeni Demokrat Partinin oyunu yüzde 19 olarak aktarıyor.

20 Eylül 2021’de Kanada’da yapılacak federal erken seçimlerde, parlamentonun 338 yeni üyesi seçilecek.

27,3 milyon seçmen, 20 bini aşkın seçim merkezindeki 105 bin 140 sandıkta oy kullanacak. 2019’da Kanada’da yapılan federal seçimler kapsamında, seçmenlerin 18 milyon 350 bini oy kullanmıştı.

Kanada Federal Parlamentosunda 155 sandalye ile birinci parti olan Başkan Trudeau’nun Liberal Partisi, tek başına iktidar için lazım olan 170 milletvekilliğini sağlayamadığı için azınlık hükümeti konumunda yer alıyor.

Bundan önce Kanada’daki seçimler, 2019’un Ekim ayında yapılmış, bir sonraki seçimlerin ise 2023’ün Ekim ayında yapılması kararlaştırılmıştı.

Yorumlar (0)