Schengen'de reform çağrısı kabul edildi

AB (Avrupa Birliği) üyesi ülkelere gidebilmek için alınan Schengen vizesinde meydana gelen sıkıntıları gündemine alan AKPM (Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi) Genel Kurulu, Schengen sisteminde reform çağrısında bulunan tasarıyı kabul etti.

DÜNYA 12.10.2022, 01:27 13.10.2022, 08:29
Schengen'de reform çağrısı kabul edildi

AKPM'deki Türk Delegasyonu tarafından sunulan ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının AB üyesi ülkelere gitmek amacıyla Schengen vizesi alırken karşılaştığı problemler ve çözümlerini kapsayan rapor, AKPM Genel Kurulu'nda ele alındı. Schengen sisteminde reform çağrısında bulunan tasarı oy çokluğuyla kabul gördü.

"Önerilerimiz reform niteliği taşıyor"

AKPM Türk Delegasyonu'ndan Ziya Altunyaldız, “Schengen vize sürecinin daha kapsayıcı, daha adil, daha şeffaf olmasını sağlayacak olan raporumuz kabul gördü. Reform niteliğindeki önerilerimizle birlikte sürecin çok daha iyiye gideceğine olan inancımız tam. Raporumuz an itibarıyla Avrupa Konseyi üyesi 46 ülke için tavsiye kararı niteliği taşıyor." ifadelerini kullandı. 

Kişisel verilerin korunması da amaçlanıyor

AB, AP (Avrupa Parlamentosu), Avrupa Konseyi ve AKPM üyelerinin, Schengen sürecinde yaşanan problemlerin çözümü için iş birliğine çağrıldığı raporda, Schengen Bilgi Sistemi'nde yer alan kişisel verilerin, bireylerin ve ailelerin özel hayat hukukunu ihlal etmeyecek bir şekilde düzenlenmesi gerektiğine de işaret ediliyor.

Yorumlar (0)