Savaştan kalma bomba bulundu, şehir boşaltıldı!

İtalya'nın güneydoğusunda yer alan Brindisi şehir merkezi, İkinci Dünya Savaşı'ndan kalma bir bombanın etkisiz hale getirilmesi için boşaltıldı.

DÜNYA 15.12.2019, 22:18
Savaştan kalma bomba bulundu, şehir boşaltıldı!

Brindisi kent merkezindeki bir sinemayı yenileme çalışmaları sırasında 2 Kasım'da bulunan İngiliz yapımı bombanın etkisiz hale getirilmesi için şehirde çok yönlü operasyon düzenlendi.

Operasyon kapsamında, bombanın etrafındaki 1,5 kilometrekarelik alanda ikamet eden yaklaşık 54 bin kişi tahliye edildi ve bölgeye verilen gaz kesildi.

Tahliye işlemlerinden sonra İtalyan ordusunun bomba imha ekipleri, bombayı bulunduğu yerden çıkartarak etkisiz hale getirdi.

Ülke basınında "Bomba Günü" olarak anılan operasyon, kent sakinlerinin öğleden sonra evlerine dönmesiyle olaysız şekilde tamamlandı.

İtalya Savunma Bakanı Lorenzo Guerini, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, bombanın İtalyan ordusunun bomba imha ekiplerince etkisiz hale getirildiğini kaydetti.

İtalyan basınında da bir metre uzunluğunda ve 40 kilogram TNT patlayıcı bulunan İngiliz yapımı bombanın 1941'deki bir bombardımanda kente atıldığı belirtildi.

Times of Malta gazetesinin haberinde, uzmanların, bombanın, Malta'dan kalkan bir İngiliz bombardıman uçağı tarafından bırakılmış olabileceğinin üzerinde durduğu ifade edildi.

Yorumlar (0)