Salman Rüşdi saldırısını eleştiren Harry Potter yazarı J.K Rowling'e ölüm tehdidi

İngiliz yazar Salman Rüşdi'nin, geçtiğimiz günlerde ABD’de bıçaklı saldırıya uğramasını kınayan ve eleştirilerde bulunan İngiliz yazar JK Rowling, sosyal medyada ölümle tehdit edildi.

DÜNYA 15.08.2022, 09:38 15.08.2022, 16:37
Salman Rüşdi saldırısını eleştiren Harry Potter yazarı J.K Rowling'e ölüm tehdidi

Hint asıllı İngiliz yazar Salman Rüşdi'nin, gaziantep, ABD’nin New York şehrinde geçtiğimiz günlerde katıldığı bir konferans esnasında bıçaklı saldırıya uğramasına tepki gösteren ünlü fantastik roman serisi Harry Potter’ı yazarı J.K Rowling ölüm tehdidi aldı.

“Şu anda berbat hissediyorum”

Rüşdi'nin saldırıya uğramasını eleştiren Rowling, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Korkunç bir haber. Şu anda çok berbat hissediyorum. Lütfen iyi olmasını sağlayın" sözlerini kullandı.

Rowling'in paylaşımı sonrasında sosyal medyada bir kullanıcı tarafından, "Merak etme sıra sende" şeklinde yorum yapıldı.

Rowling, söz konusu kullanıcıdan gelen tehditkar mesajları hesabından paylaşarak, bu tehditlere polisin cevap vereceğini söyledi. Polis tarafından gelen açıklamada, "Çevrimiçi bir tehdit olduğuna ilişkin bir rapor aldık ve soruşturmayı memurlar yürütüyor" açıklaması yapıldı.

Söz konusu Twitter kullanıcısının, Rüşdi'yi bıçaklayan saldırganı öven mesajlar da paylaştığı belirtilerek Rowling'e yolladığı tehdit mesajını daha sonra kaldırdığı bildirildi.

J.K. Rowling kimdir?

İngiliz yazar Rowling, 1997’de kaleme aldığı "Harry Potter" kitap serisi ile biliniyor. 7 serilik Harry Potter kitabı, film serisi olarak da dünya genelinde en popüler eserlerden kabul ediliyor.

Warner Bros’tan kınama mesajı

Rowling'in Harry Potter kitaplarını filmleştiren ünlü prodüksiyon Warner Bros Discovery (WBD)’den konuya ilişkin yapılan açıklamada, yazara yönelik gönderilen tehdit mesajlarının "Şiddetle kınandığı" belirtilerek, “Onun ve fikirlerini cesurca ifade eden bütün yazarların yanındayız. WBD, barışçıl söyleme, ifade özgürlüğüne, kamusal ortamda görüşlerini paylaşanları desteklemeye inanıyor” sözlerine yer verildi.

Yorumlar (0)