Sahte sınır kapısı kurdu, göçmenleri kandırdı!

Rusya'da akılalmaz bir olay meydana geldi. Rusya-Finlandiya sınırına sahte bir sınır kapısı kuran insan kaçakçısı, bölgeye getirdiği göçmenlerden para istediği suçlamasıyla tutuklandı.

DÜNYA 05.12.2019, 10:38 05.12.2019, 10:42
Sahte sınır kapısı kurdu, göçmenleri kandırdı!

Rusya'da bir insan kaçakçısı, Rusya-Finlandiya sınırına sahte bir sınır kapısı kurdu ve bölgeye getirdiği göçmenlerden para aldığı suçlamasıyla tutuklandı.

Finlandiya'ya geçtiklerini zannederek bölgede bir süre yürüyen göçmenler, gerçek sınır muhafızları tarafından durdurulmuştu. Muhafızlar, Güney Asyalı göçmenlerin hala Rusya'da bataklık ormanlarında olduklarını bildirmişti. 

Rus sosyal medya sitelerinde yer alan videolarda, karanlıkta sınır muhafızlarının göçmenlere fener tutarak yaklaştığı ve göçmenlerin ellerini kaldırdığı fark ediliyor. 

Kişi başı 10 bin euro aldığı öğrenildi

Yapılan incelemeler neticesinde insan kaçakçısının, Finlandiya sınırına sahte bir sınır kapısı kurarak bölgeye sınırı geçirme vaadiyle getirdiği göçmenlerden para aldığı tespit edildi. Bunun üzerine kaçakçının tutuklandığı öğrenildi. 

Kaçakçının göçmenlerden kişi başı 10 bin euro aldığı ifade ediliyor. 

Göçmenler, göç kurallarının ihlali sebebiyle küçük ölçekli cezalara çarptırıldı ve sınır dışı edilmelerine karar verildi.
 

Yorumlar (0)