Netanyahu ve Pompeo, İran'ı görüştü

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun İran'ın bölgedeki zararlı etkisini ve izlediği politikaları ele alan bir görüşme gerçekleştirdi.

DÜNYA 05.12.2019, 10:37
Netanyahu ve Pompeo, İran'ı görüştü

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun İran'ın bölgedeki zararlı etkisini ele alan bir görüşme gerçekleştirdiği belirtildi.

Portekiz'in başkenti Lizbon'da bir araya gelen Pompeo ve Netanyahu'nun görüşmesine yönelik ABD Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada Sözcü Morgan Ortagus yazılı açıklama yaptı.

İkilinin görüşmesi esnasında ABD ve İsrail arasındaki ilişkilerin önemine vurgu yapıldığını dile getiren Sözcü Ortagus, "Dışişleri Bakanı Pompeo ve Başbakan Netanyahu ayrıca İran'ın bölgedeki zararlı etkilerine ilişkin kapsamlı bir görüşme gerçekleştirirken, İsrail'in güvenliği ve bölgedeki komşu ülkelerle ekonomik iş birliğinin önemini de ele aldılar" mesajını verdi.

Öte yandan, ikilinin görüşmesinin ilk başta NATO Liderler Zirvesi'nin gerçekleştirildiği Londra'da yapılacağı kararlaştırılmışken ABD Başkanı Donald Trump'ın İngiltere'den ani ayrılma kararı sebebiyle Lizbon'a alındığı belirtildi.

Yorumlar (0)