Rusya, Suriye'ye S-500 mü kuruyor?

Dünyanın gözü Suriye'de ancak Suriye'deki iç savaşla ilgili değil. Rus S-500 hava savunma füze sisteminin Suriye’de testlerinin yapıldığı duyuruldu. Ancak yapılanın test mi olduğu yoksa Rusya'nın Suriye'ye S-500 mü konuşlandırdığı tartışılıyor.

DÜNYA 02.10.2019, 11:04
Rusya, Suriye'ye S-500 mü kuruyor?

S-400 hava savunma sistemi ile dünyanın dikkatini üzerine çeken Rus yapımı serinin sonuncusunun Suriye'de test edildiği duyuruldu. Rus hava savunma füze sistemi S-500’ün Suriye’deki testinin başarılı bir şekilde yapıldığı bildirildi.

Rusya'nın önde gelen gazetelerinden İzvestiya gazetesinin Rusya Savunma Bakanlığı ve savunma sanayi kaynaklarına dayandırarak yayınladığı habere göre, S-500 hava savunma füze sisteminin testleri esnasında birtakım arızalar meydana gelse de bu problemlerin hızlı bir şekilde çözüldüğü belirtildi.

Sistemin söz konusu etapta testinin tamamlandığı belirtilen haberde, testin "başarılı" kabul edildiği aktarıldı.

Rusya Savunma Bakanı Sergey Soygu, S-500 sisteminin Rus ordusuna tedarikinin 2020'de başlayacağını belirtmişti.

Ayrıca Sergey Şoygu, Suriye’deki operasyonlar sırasında testleri başarısızlıkla sonuçlanan 12 silah türünün ise üretimine son verildiğini ifade etmişti.

Test mi yoksa konuşlandırma mı?

Rus İzvestiya gazetesinin Rusya Savunma Bakanlığı ve savunma sanayi kaynaklarına dayandırarak verdiği haberde S-500 hava savunma füze sisteminin testlerinin yapıldığı bilgisi verilirken yapılanın test mi olduğu yoksa Suriye'ye S-500 hava savunma füze sisteminin mi konuşlandırıldığı sorgulanıyor.

Yorumlar (0)