Rusya, Lviv’i bombalıyor! 6 kişi hayatını kaybetti

Rus güçleri tarafından Lviv’e yönelik operasyonlar devam ediyor. Kente yönelik füze saldırısı başlatıldığını açıklayan Lviv Belediye Başkanı Andrey Sadoviy, “Şuana kadar 6 kişinin hayatını kaybettiğini teyit ettik” ifadelerini kullandı. 

DÜNYA 18.04.2022, 12:33 19.04.2022, 09:20
Rusya, Lviv’i bombalıyor! 6 kişi hayatını kaybetti

Lviv’e yönelik başlatılan bombardıman ile ilgili bir açıklama da Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofis Başkan Yardımcısı Mihail Podolyak’tan geldi. Sosyal medya hesabı üzerinden bilgiler paylaşan Podolyak, “Şehrin altyapısına yönelik olarak eşzamanlı bir şekilde 5 füze atışı gerçekleştirildi” dedi. 

“Gerçekleştirilen füze saldırılarının 3’ü askeri altyapı merkezilerine isabet etti”

Lviv Valisi Maksim Kozicki de saldırılar sonucu 6 Ukrayna vatandaşının hayata gözlerini yumduğunu belirterek, yaralı olarak kurtarılan 8 kişinin ise hastanelere kaldırıldığını belirtti. Büyük bir saldırı altında olduklarını vurgulayan Vali Kozicki, “Rusya tarafından gerçekleştirilen füze saldırılarının 3’ü askeri altyapı merkezilerine isabet etti. 1 füze ise lastik atölyesi olarak kullanan noktaya düştü. Bombardıman sonrası çeşitli noktalarda yangınlar yükseliyor. Yaralanan bir vatandaşımızın çocuk olduğunu da belirtmek isterim” şeklinde konuştu. 

Rus güçleri Kreminna şehrine giriş yaptı, çatışmalar sürüyor

Rus güçlerinin Ukrayna’nın doğusunda ilerleyişi de devam ediyor. Bölgeden edinilen yeni bilgiye göre, Rus ordusu Luhansk bölgesinde yer alan Kreminna şehrine girdi. Rusların kente giriş yaptığını açıklayan Luhansk Valisi Sergey Gayday, “Rus ordusu an itibariyle şehrimize girdi. Şuan kentin bazı bölgelerinde çatışmalar yaşanıyor. Buradan insanları çıkarmamız şuan imkânsız” ifadelerini kullandı. 

Kreminna halkı, bombardıman altında mahsur kaldı

Rus güçlerinin Kreminna şehrine birçok tank ve zırhlı araç eşliğinde giriş yaptığının altını çizen Vali Gayday, acil bir çözüm gerektiğini vurgulayarak kent sakinlerinin dar bir alanda mahsur kaldığını dile getirdi. 

“Sivil ve masum insanların tahliyesi, şuan en önemli konulardan birisi”

Tahliyeler için devam eden müzakerelerde henüz bir neticeye ulaşamadıklarını bildiren Ukrayna Başbakan Yardımcısı Irina Veresçuk, “Sivil ve masum insanların tahliyesi, şuan en önemli konulardan birisi. Ancak maalesef henüz bir anlaşma sağlanamadı. Tahliye için düşünülen koridorlar maalesef bugün oluşturulamayacak” şeklinde konuştu. 

“Rusya, bu girişimleri engellemeye devam ediyor”

Sosyal medya hesabından açıklamalar yapan Irina Veresçuk, “Dün Mariupol başta olmak üzere pek çok noktada insani koridorları tesis edebilmek için yoğun girişimler ve görüşmelerde bulunduk. Luhansk ve Herson şehirleri için de bu görüşmeler gerçekleştirildi. Ancak bu durumu Ruslara anlatmak çok güç. Rusya, bu girişimleri engellemeye devam ediyor. Bugün insani koridorlar maalesef açılamayacak” ifadelerini kullandı. Dün de Rusya ile tahliyeler konusunda müzakereler gerçekleştiren Ukrayna heyeti, o görüşmelerde de olumlu bir sonuç elde edememişti. 

Yorumlar (0)