Devletten büyük jest! 1 yılda 114 çiftçi sürü sahibi oldu

Erzincan’da “Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var” projesi kapsamında 114 çiftçiye 10 binin üzerinde küçükbaş hayvan dağıtıldı. Projenin ikinci etabı ise başlatıldı.

TARIM 18.04.2022, 12:40 18.04.2022, 18:02
Devletten büyük jest! 1 yılda 114 çiftçi sürü sahibi oldu

“Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var” projesi kapsamında özellikle Erzincan ilinin koyun yetiştiriciliği için uygun yapısı ile küçükbaş işletmelerindeki kapasiteleri artırarak yerel ırkların gelişimine katkı sunması ve bölgesel olarak ekonomik bir güce dönüşmesi, il ve ilçelerde yer alan koyun sayılarının artırılması ve bu sektörde çalışmalar gerçekleştiren üreticilere ait sürülerin büyütülmesi ile atıl işletme kapasitelerinin üretime dahil edilmesi, yerel koyun ırklarının artırılmak suretiyle bölgesel ekonomiye katkıda bulunması ve kırmızı et açığının kapatılması amaçlanıyor.

İki yılda küçükbaş hayvan sayısı yüzde 18 arttı

Bu anlamda Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var projesi kapsamı ile üreticilere avantajlı kredi imkanları sağlanıyor. Proje kapsamında 114 adet üreticiye 10 binin üzerinde koyun ve 15 milyonun liranın üzerinde destekler sunuldu. Desteklemeler ve gerçekleştirilen projeler sayesinde Erzincan’da 2020 yılında 463 bin olan küçükbaş hayvan sayısı 2022 yılında 550 binin üzerine çıktı.

Projede ikinci etap başladı

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen projenin ikinci aşaması da başladı. Proje kapsamında daha önce yüzde 0 faizle verilen 100 bin TL destek paketi ise 200 bin TL’ye çıkarıldı. Bu kapsamda üreticiler damızlık koyun satın almak amacıyla vadeli yatırım kredisi ve yem giderlerini karşılamak için vadeli işletme kredisi kullanabilecekler.

Yorumlar (0)