Rusya'dan sürpriz savaş uçağı teklifi!

Rusya Başbakan Yardımcısı Borisov, Türkiye'ye Rus yapımı savaş uçakları teslim edilmesini içeren bir anlaşma için görüşmeler yapılmasının mümkün olduğunu ifade etti.

DÜNYA 17.07.2019, 10:49
Rusya'dan sürpriz savaş uçağı teklifi!

S-400 Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sistem malzemelerinin Türkiye’ye sevkiyatı devam ederken, Rusya'nın Savunma Sanayisinden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Yuri Borisov'dan sürpriz bir açıklama geldi.

Borisov, Türkiye'ye yeni hava savunma sistemleri ya da savaş uçağı teslimatı için görüşmeler yapılmasının mümkün olup olmadığı sorusuna, şu karşılığı verdi:

"Neden mümkün olmasın? Artık elimizde bunun mümkün olduğuna ilişkin bir örnek bulunuyor."

ABD, Rusya'dan alınan  S-400 Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sistemi nedeniyle Türkiye'yi F-35'leri vermemekle tehdit ediyor. Fakat sevkiyat, tüm tehditlere rağmen hız kesmeden devam ediyor.

Milli Savunma Bakanlığından sabah saatlerinde yapılan açıklamada, "S-400 Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sistem malzemelerinin sevkiyatı devam ediyor. Bu kapsamda 14'üncü uçak Mürted Hava Meydanı’na indi." ifadelerine yer verildi. 

S-400 parçalarının hepsinin sevkiyatının tamamlanmış olması için Türkiye'ye toplam kaç uçağın gönderileceği kesin olarak bilinmese de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sistemin yerleştirilmesine ilişkin işlemlerin Nisan 2020’de tamamlanacağını duyurmuştu.

Yorumlar (0)