Rusya'dan Avrupa'ya klipli gönderme: "Hamster Hikayesi"

Rusya’da devlet destekli televizyon kanalı, Avrupa ülkelerinin yaşadığı elektrik ve enerji sıkıntısı ile ilgili bir klip yayınladı.

DÜNYA 26.12.2022, 15:01 26.12.2022, 15:22
Rusya'dan Avrupa'ya klipli gönderme: "Hamster Hikayesi"

Ukrayna ve Rusya savaşı gaz konusunda dengeleri değiştirdi. Rusya’ya karşı yaptırımlar uygulayan Avrupa ülkeleri, gaz ve enerji sıkıntısıyla karşı karşıya kaldı. Bu konu üzerinden bir yeni yıl klibi oluşturan devlet destekli Rus televizyonu, dikkat çeken ifadelerde bulundu.

Hamster’ın çarkından elektrik elde ettiler

"Hamster Hikayesi" isimli klipte, yeni yıl kutlaması yapan Avrupalı bir aile görülüyor. 2021 senesinde geçen sahnede ailenin çocuklarına kafasında kırmızı kurdelesi olan bir hamsterı hediye olarak verdiği anlar yer alıyor. 2022 yılına gelindiğinde ise ailenin, hediye olarak verilen hamsterın çarkı çevirmesinden ortaya çıkan elektrikle yılbaşı ağacını aydınlatmaya uğraştığı görülüyor.

Şapka, atkı ve paltoyla oturdular

2023 yılına giden görüntülerde ise aile üyelerinin evin içerisinde olmalarına rağmen atkı, şapka ve palto ile oturduğu, camlarından soğuk giren bir harabede yemek yedikleri görülüyor.

Avrupa'ya elektrik ve enerjiye ulaşılamaması üzerinden göndermede bulunan klibin sonunda isse "Mutlu Rus karşıtı Noeller! Basınınız sizlere bütün bunların nereye gideceğini ifade etmiyorsa, VPN üzerinden bu reklama erişebilirsiniz." ifadeleri yer alıyor.

Yorumlar (0)