Rusya, ABD'ye karşı harekete geçti

Rusya Dışişleri Bakanlığı, yaptırımlara karşılık verme esası gereğince ABD'deki Kongre'nin 398 mensubuna ve 87 Kanadalı senatöre yaptırım uygulama kararı alındığını açıkladı.

DÜNYA 13.04.2022, 23:57
Rusya, ABD'ye karşı harekete geçti

Bakanlık tarafından gerçekleştirilen açıklamada, ABD Başkanı Biden yönetiminin 24 Mart tarihinde Rusya Parlamentosu'nun alt kanadı olarak bilinen Duma vekillerini Rusya karşıtı yaptırım listesine eklediği anımsatıldı.

Yaptırımlara karşılık verme esası gereğince ABD Kongresi Temsilciler Meclisi'nin 398 mensubu hakkında yaptırım kararı verildiği belirtilen açıklamada, bahse konu isimlerin yer aldığı liste de paylaşıldı.

Kanadalı senatörlere yaptırım

Öte yandan bakanlık, 87 Kanadalı senatöre ilişkin de yaptırım kararı verildiğini bildirdi.

Kanada yönetimi tarafından Rusya Parlamentosu'nun üst kanadı olarak da bilinen Federasyon Konseyi mensuplarına ülkeye giriş yasağı da dahil olmak kaydıyla yaptırım kararı verildiği hatırlatılan açıklamada, "Karşılık verme temelinde, Kanada Parlamentosu'nda görev yapan senatörlere karşı yaptırım uygulanması kararı verildi." denildi.

Söz konusu açıklamada, Kanadalı senatörlerin adları da paylaşıldı.

Çekyalı bir diplomat da istenmeyen kişi olarak ilan edildi

Geçtiğimiz mart ayında Çekya'nın başkenti Prag'da bir Rus diplomatın ülkeden sınır dışı edilmesine karşılık olarak, Çekya'nın Moskova Büyükelçiliği'nde görev yapan bir diplomatın istenmeyen kişi olarak ilan edildiği ve bahse konu diplomatın en geç 16 Nisan'da Rusya'yı terk etmesi gerektiği belirtildi. ​​​​​​​

Yorumlar (0)