Şampiyonlar Ligi'nde nefes kesen gece!

Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final eşleşmelerinin rövanş mücadeleleri nefes kesti. Benfica'yı eleyen Liverpool ve Atletico Madrid'i eleyen Manchester City yarı finale yükseldi. Yarı final eşleşmeleri de belli oldu.

SPOR 14.04.2022, 00:05 Hakan Öksüz
Şampiyonlar Ligi'nde nefes kesen gece!

Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final turunun son rövanş maçları yapıldı. Atletico Madrid-Manchester City ve Liverpool-Benfica karşılaşmaları nefes kesti. Bu maçlarla birlikte Devler Ligi'nde yarı finale kalan son takımlar netleşti.

Liverpool'da gollü gece!

Gecenin bol gollü maçında İngiliz ekibi Liverpool, sahasında Portekiz temsilcisi Benfica'yı ağırladı. İlk maçı deplasmanda 3-1 kazanan Liverpool, kendi sahasındaki maçta da gol perdesini açan taraf oldu.

21'inci dakikada Konate'nin golüyle öne geçen Liverpool, 32'de Gonçalo Ramos'un golüne engel olamadı. Karşılaşmanın ilk yarısı 1-1 sona erdi. Jurgen Klopp'un öğrencileri, 55 ve 65'te Firmino'nun golüyle skoru 3-1'e getirdi.

Benfica, 73'te Yaremçuk ile farkı bire indirdi. 81'de sahneye çıkan Darwin Nunes, skoru 3-3'e taşıyan golü kaydetti. Maçta başka gol olmayınca Liverpool ile Benfica 3-3 berabere kaldı. İki maçta toplam skoru 6-4'e getiren Liverpool, yarı finale çıkan dört takımdan biri oldu.

Golsüz gecede gülen Manchester City oldu!

Gecenin diğer maçında ise bir başka İngiliz takımı olan Manchester City, deplasmanda Atletico Madrid ile kozlarını paylaştı. İlk maçı kendi sahasında 1-0 kazanan Pep Guardiola'nın City'si yarı finale çıktı.

İşte yarı final eşleşmeleri!

Böylece Şampiyonlar Ligi'nde yarı finale yükselen tüm takımlar belli oldu. Yarı finale İspanya'dan Real Madrid ve Villareal, İngiltere'den ise Manchester City ve Liverpool yükseldi. Yarı finalde Liverpool-Villareal ve Real Madrid-Manchester City karşılaşmaları oynanacak.

Yarı final eşleşmelerinde ilk maçlar 26-27 Nisan, rövanş maçları ise 3-4 Mayıs tarihlerinde yapılacak.

Yorumlar (0)