Rusya, ABD İHA'sını vurdu!

ABD (Amerika Birleşik Devletleri) AFRICOM (Afrika Komutanlığı) Komutanı General Stephen Townsend'in, İngiliz haber ajansı Reuters'a yaptığı son dakika açıklaması, dünya gündemine bomba gibi düştü. ABD (Amerika Birleşik Devletleri) AFRICOM (Afrika Komutanlığı) Komutanı General Stephen Townsend, geçtiğimiz ay Rus hava savunma sisteminin ABD'ye ait bir İHA'yı Libya'nın başkenti Trablus'ta düşürdüğünü açıkladı.

DÜNYA 07.12.2019, 11:12
Rusya, ABD İHA'sını vurdu!

İngiliz haber ajansı Reuters'ın "son dakika" olarak geçtiği haber, dünya gündemine bomba gibi düştü.

Afrika'da sivil ve askeri operasyonlar düzenlemek amacıyla ABD Savunma Bakanlığının (Pentagon) 2007 senesinde kurduğu ve kısacası AFRICOM olarak bilinen Afrika Komutanlığı biriminin başındaki General Stephen Townsend'in açıklamasına göre; Rusya'ya ait hava savunma sistemi, Libya'nın başkenti Trablus'ta Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Ordusuna ait bir silahsız İHA'yı (insansız hava aracı) düşürdü.

"Düşürdükleri İHA'nın artık kime ait olduğunu biliyorlar"

ABD (Amerika Birleşik Devletleri) AFRICOM (Afrika Komutanlığı) Komutanı General Stephen Townsend, Rusların ateş ettiği zaman İHA'nın (insansız hava aracı) Amerika'ya ait olduğunu bilmediklerine inandığı belirterek, "Ama şimdi kime ait olduğunu kesinlikle biliyorlar ve geri vermeyi reddediyorlar. Nerede olduklarını bilmediklerini söylüyorlar." diye konuştu.

İHA, 21 Kasım'da kayboldu

AFRICOM Sözcüsü Hava Kuvvetleri Albay Christopher Karns ise ABD Ordusuna ait İHA'nın (insansız hava aracı) 21 Kasım'da kaybolduğunu ve sinyal alınamadığını kaydetti.

Rusya'dan açıklama yapılmadı

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) açıklamasından sonrası Moskova yönetiminden herhangi bir açıklama yapılmadı.

Yorumlar (0)