Türk kadın tekvandoculardan tarihi başarı geldi!

Türkiye, kadınlar tekvando branşında tarihinde ilk kez tüm sıkletlerde olimpiyat kotası elde etti.

SPOR 07.12.2019, 11:21 07.12.2019, 11:25
Türk kadın tekvandoculardan tarihi başarı geldi!

Türkiye Tekvando Federasyonu tarafından yapılan açıklamada, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunlarına kota veren son organizasyon olan Grand Prix Final Müsabakası Rusya'nın başkenti Moskova'da gerçekleşti.

Karşılaşmaların ilk gününde Türkiye, kadınlarda 4 olimpik sıklette de 2020 Tokyo kotası almayı garanti altına aldı ve tarihi bir başarı sergiledi. Türkiye, ilk kez olimpiyat oyunlarında kadınlarda tam kadro olarak mücadele edecek. Türkiye, Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda kadınlarda 49, 57, 67 ve +67 kilolarda boy gösterecek.

Kadınlarda ve erkeklerde dörder olimpik sıklette en iyi 16 sporcunun yer aldığı Grand Prix Final Müsabakasında Türkiye adına 6'sı kadın, 1'i erkek olmak üzere 7 sporcu mücadele etti. İlk gün maçlarının sonunda kadınlar 57 kiloda Hatice Kübra İlgün altın madalya, 49 kiloda Rukiye Yıldırım ise bronz madalya müsabakasına çıkma hakkı kazandılar.

tekvando ile ilgili görsel sonucu

Müsabakalarda çeyrek finalde bir diğer millî tekvandocu İrem Yaman'ı eleyen Hatice Kübra, yarın Çinli sporcu Zongshi Luo ile altın madalya için karşı karşıya gelecek.

Yarı finalde Çinli Jingyu Wu'ya mağlup olan Rukiye Yıldırım ise yarın bronz madalya için Güney Kore'den Jae Young Sim ile karşılaşacak.

İlk gün mücadele eden diğer sporculardan kadınlar +67 kiloda Nafia Kuş çeyrek final, 49 kiloda Zeliha Ağrıs, 67 kiloda Nur Tatar Askari ve erkekler 68 kiloda Hakan Reçber ilk turda organizasyonda elendiler.

Yorumlar (0)