Rus turizmciler ve turistler, Türkiye uçuşlarının başlaması için baskı yapıyor 

Rusya Tur Operatörleri Birliği’nin ve turistlerin Rus hükümetine “Türkiye uçuşlarının tekrar başlaması hakkında” baskı yaptığı öğrenildi. 

DÜNYA 11.06.2021, 13:20 12.06.2021, 17:46
Rus turizmciler ve turistler, Türkiye uçuşlarının başlaması için baskı yapıyor 

Türkiye’de artan vaka sayıları ve Ramazan ayında girilen ulusal karantina sırasında Rusya, Türkiye’yi “tehlikeli ülke” ilan etmiş ve uçuşları askıya almıştı. Türkiye’nin karantinadan çıkmasına karşın kısıtlamanın hala devam etmesi, Rusya Tur Operatörleri Birliği’ni ve Rus turistleri harekete geçirdi.

Gelen bilgiye göre Rus Tur Operatörleri Birliği (ATOR), 21 Haziran 2021 tarihine kadar sürecek olan yasağın hemen kaldırılması için hükümete mektup gönderiyor. Şirket sahipleri mektuplarında en çok ziyaret edilen yabancı ülkenin Türkiye olduğunu ve bu sebeple kapıların açılması gerektiğini belirtiyor.

ATOR’dan yapılan açıklamaya göre şimdiye kadar Rusya Koronavirüsle Mücadele Merkezi Başbakanı ve Rusya Başbakan Yardımcısı olan Tatyana Golikova’ya mektuplar gönderildi. 



Rus turizmciler borçlandı 

Sitelerde ve sosyal medyada yayınlanan mektupla Türkiye uçuşlarının şu anda askıda olması sebebiyle tur sahiplerinin maddi zarar yaşadığı ve bu zararın yaklaşık 44 milyar ruble olduğu belirtildi. Ülkedeki yaklaşık 1,3 milyon kişi, kendilerinden kaynaklanmayan küresel sorun sebebiyle tatillerini yapamıyor.” 

Avrupa kapıları açık ama oralar daha tehlikeli 

Rus turizmciler ve turistler, uçuşların açık olduğu Avrupa ülkelerinin durumunun uçuşların kapalı olduğu ülkelere nazaran daha kötü olduğunu ve Türkiye’deki vaka sayılarının da hızla düştüğünü aktarıyor. 



“Seyahat kriterleri belirlensin” 

Gönderilen mektuplarda yer alan yazılar ise kabaca şu şekilde: “Rus turistlerin yoğun ilgi gösterdiği ve aşılanan Rus turistlerin kabul edileceğini aktaran ülkelere uçuşlar tekrar başlamalı. Uçuşların bu şekilde başlaması, turistlerin planlı şekilde seyahat yapmalarına fırsat tanıyacak ve bu şekilde hem sosyal gerilim azalacak hem de tur şirketlerinin zararları giderilecek. Böylece tur şirketleri ve turistler arasında yaşanan sorunlar da çözülecek. Aşılanan Rusların seyahat edebilmesi de Rusya içindeki aşılama sürecini hızlandıracak.” 

Ruslar, kapalı olan Mısır, Yunanistan ve Türkiye uçuşlarının en kısa sürede açılmasını istiyor. 

Yorumlar (0)