Rus aşısı Slovakya’da Başbakan Matoviç’i devirdi!

Slovakya’da başbakanlık görevinden istifa eden Igor Matoviç’in yerine halihazırda Finans Bakanlığı görevini üstlenen Eduard Heger gelecek.

DÜNYA 29.03.2021, 09:18 29.03.2021, 13:02
Rus aşısı Slovakya’da Başbakan Matoviç’i devirdi!

Slovakya’da koronavirüs aşısının Rusya’dan satın alınmasıyla başlayan siyasi kriz Başbakan Igor Matoviç’in istifasını getirdi. Dün akşam saatlerinde istifasını açıklayan Matoviç’in yerine ise Finans Bakanı Eduard Heger gelecek. 

Öte yandan yeni Başbakan Heger’in Cumhurbaşkanı Zuzanna Czaputova ile bir temasta bulunarak yeni hükümeti açıklaması bekleniyor.

Bakanlar arka arkaya istifa etmişti

Rusya’dan alınan 200 bin doz aşının ardından Slovakya’da hükümet kriz yaşarken, ilk başta Sağlık Bakanı Krajci görevinden ayrılmıştı. 4 partili koalisyon ile yönetilen Slovakya’da Ekonomi Bakanı Sulik da Başbakan Matoviç’in istifa etmesinde ısrarcı olmuştu.

Matoviç istifası için şart koymuştu

İstifası için şart koşan Matoviç, kabinenin yeniden oranlanmasını ve kendisine de hükümetten bir görev verilmesini şart koşmuştu.

Rus aşısını havaalanında karşılamıştı

Igor Matoviç, mart ayı başında ülkeye gelen Rus yapımı Sputnik V aşılarının geldiği sırada Uluslararası Havaalanı’nda bizzat bulunmuştu.

Yorumlar (0)