Putin sığınakta mı yaşıyor?

Dünyanın en güçlü ve 70 milyar dolar mal varlığı ile en zengin liderlerinden biri olması Putin'i özel hayatıyla da sıkça gündeme getiriyor. Özel hayatından devlet başkanlığına, sağlığından yaşam biçimine kadar her konudan Putin için gündem oluşuyor. Geçtiğimiz haftalarda sağlığı ile ilgili iddialar ortaya atılan Putin'in bugünlerde "nerede yaşadığı" tartışılıyor. “Sığınak” iddiasına ise Kremlin Sözcüsü Peskov'dan yanıt var.

DÜNYA 14.12.2020, 09:16
Putin sığınakta mı yaşıyor?

ABD Başkanı Donald Trump'ın sıkça dile getirdiği ve "güçlülük" vurgusuyla uluslararası basının da sık işlediği iki lider; Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan.

İkili birçok bölgede karşı karşıya ancak dikkat çeken, iki lider arasındaki ilişkinin dengesi. Tüm dünyanın konuştuğu bu iki liderden Erdoğan sportif yönünü unuttursa da Putin ne sporcu kimliğini unutturuyor ne de unutuluyor. Sağlığı üzerinde sıkça spekülasyon yapılan Putin, son günlerde "nerede yaşadığı" ile ilgili bilinmeyenden çıkan "sığınakta yaşıyor" iddialarıyla gündemde.

Kremlin Sözcüsü Peskov açıkladı

Rossiya 1 televizyonundaki röportajda Kremlin Sözcüsü Dimitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in talimatlarını yaşadığı bir sığınaktan verdiği iddialarını kesin dille reddederek, Putin'in, pandemiden önce de yaşadığı Novo-Ogarevo’daki rezidansında yaşadığını, orada çalıştığını, çok sık olmamakla birlikte Kremlin'e geldiğini, iş seyahatlerine çıktığını, teknoloji imkânları da ihtiyaç duyduğu zaman ve mekânda kullandığını ifade etti.

Putin korona testi yaptırıyor mu?

Dimitriy Peskov, Devlet Başkanı Vladimir Putin’in her gün Covid-19 testi yaptırıp yaptırmadığına dair soruya ise, "Bir devlet başkanının güvenliği için ne kadar gerekiyorsa o kadar test yapılıyor. Sayın Putin’in gündelik programını düzene sokan doktorları ve epidemiyoloji uzmanları bulunuyor.” cevabını verdi.

Putin yüz yüze görüşme yapıyor mu?

Bazı acil durumlarda Putin'in yüz yüze görüşme yaptığını ancak görüşme öncesi insanlara bir takım prosedürler uygulandığını ve 5-6 metrelik güvenli mesafe kuralının bulunduğunu açıklayan Peskov, pandemi bittikten sonra görüşmelerin bir kısmının "yola çıkma hazırlığı, şehir içinde hareket, uçuş süresi" gibi zaman kayıplarından ötürü video konferans ile gerçekleştirebileceğini de söyledi.

Pandemi sebebiyle Vladimir Putin’le neredeyse yüz yüze hiç görüşmediğini, görüşmeleri telefon ya da çevrimiçi gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Putin yılbaşında nerede?

Putin’in yeni yıla nerede ve kimlerle gireceği yönündeki soruya "Nerede olacak bilmiyorum fakat yüksek ihtimal her sene olduğu gibi ailesiyle ve yakınlarıyla 2021'e girecek" cevabını veren Peskov, Putin’in 2020 gibi çok zor geçen bir yılın sonunda yılbaşı tatilinde dinlenip dinlenmeyeceği ile ilgili, "Gerçek anlamda hiçbir zaman dinlenemedi fakat bu yılbaşı az da olsa nefes alabilir” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)