Putin kararnameyi imzaladı! Ukraynalı sığınmacılar için yeni kararlar

Ukrayna'da yaşanan savaştan kaçan Rusya'ya gidecek olan sığınmacılara yönelik uygulanacak destek kararına Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından imza atıldı.

DÜNYA 28.08.2022, 09:43 29.08.2022, 08:53
Putin kararnameyi imzaladı! Ukraynalı sığınmacılar için yeni kararlar

Geride bıraktığımız 24 Şubat gününde Rusya tarafından Ukrayna'ya karşı başlatılan savaşın sonrasında Ukrayna'nın batı kesiminde bulunan birçok Ukrayna vatandaşı Avrupa'ya doğru giderken, ülkenin doğu bölgesinde hayat sürenler ise Rusya'ya sığınmıştı. Luhansk, Donetsk ve diğer Ukrayna kentlerinden çıkan ve Rusya'ya sığınan Ukrayna vatandaşlarına yönelik Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin yeni bir kararnameye imza attı.

Rusya'ya giden sığınmacılara maaş ödemesi yapılacak

Edinilen bilgilere göre, imzalanan bu kararnamede 18 Şubat gününden sonra Rusya'ya sığınmak amacıyla gelen engellilere ve emeklilere sosyal destek programı kapsamında aylık 10 bin ruble maaş desteğinde bulunulacak.

Bunun yanı sıra 80 yaş ve üzeri yaşlılar ile birinci dereceden engellilere ek olarak 3 bin ruble daha ödeme sağlanacak. İkinci dünya savaşı sırasında gazi olan kişilere ise aylık olarak 5 bin ruble maaş verilmesine karar verildi.

Çocuklara ve hamileler destekler geliyor

Hamile olan kadınlara bir defaya mahsus olacak şekilde 10 bin ruble (3 bin 15 TL) ödenecekken, doğumun ardından 20 bin ruble (6 bin 30 TL) maddi yardımda bulunulacak. 23 yaş altı kişiler adına 3 bin ruble (905), koruma altına alınan çocuklar için 15 bin ruble (4 bin 250) ve 18 yaşın altında olan her çocuk için her ay 4 bin ruble (bin 205 TL), ek ödemeler sağlanacak.

Sadece tek çocuğu bulunan hanelere de her ay düzenli olacak şekilde 10 bin ruble maaş ödemesi yapılacak. Bütün bu şartların oluşturulması adına kişilerin uyuşturucu kullanmıyor olması koşulu bulunuyor. Kararnameye göre, uygulanacak olan bu destek çalışması 31 Aralık 2022 gününe kadar yapılmış olacak.

Yorumlar (0)