Türkiye’den sel felaketi yaşayan Pakistan'a yardım eli uzandı

Türkiye, 14 Haziran’dan bu yana Pakistan’da meydana gelen sel felaketine duyarsız kalmadı. Milli Savunma Bakanlığı (MSB) 2 uçağın Pakistan’a yardım malzemesi götürmek üzere Ankara’dan yola çıktığını duyurdu.

GÜNDEM 28.08.2022, 09:37 28.08.2022, 10:49
Türkiye’den sel felaketi yaşayan Pakistan'a yardım eli uzandı

Pakistan'daki aşırı yağışlardan dolayı ülkede sel olayları yaşandı ve 1000 kişiden fazla Pakistanlı hayatını kaybetti.

Pakistan Ulusal Afet Yönetim Ajansı’nın (NDMA) paylaştığı verilere göre, son 24 saatte ülkede 119 kişi hayatını kaybederken, 71 kişi de yaralandı.

285 binden fazla ev yıkıldı

1000'den fazla Pakistanlının yaşamını kaybettiği sel olaylarında 1500’den fazla kişi de yaralandı. Ayrıca ülkedeki birçok yapıda maddi hasar meydana geldi. 149 köprü ve 285 binden fazla ev yıkılarak yerle bir oldu.

Nehir taştı, kent sular altında kaldı

Ülkedeki Novşera kentinden geçen Kabil Nehri’nin ise su seviyesi yükseldi. Bölgede bulunan yerleşim yerlerinin sular altında kalması sonucunda vatandaşlar güvenlik bir yere tahliye edildi.

Türkiye'den Pakistan'a yardım eli

Türkiye ise aylardır sel olaylarıyla mücadele eden Pakistan'a yardım edebilmek için harekete geçti. Bu kapsamda Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Pakistanlı mevkidaşı ile görüşerek destek olacaklarının mesajı verdi.

Yardım malzemesi götüren 2 uçak, Ankara’dan yola çıktı

AFAD tarafından duyurulan açıklamada ise "Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları ile sel bölgesine, Pakistan’a gidiyoruz. Bu kapsamda 2 uçağımız Ankara Etimesgut Havaalanı’ndan Pakistan’a hareket etti" ifadeleri kullanıldı.

MSB: "İki uçağımız Pakistanlı kardeşlerimize yardım götürüyor"

Milli Savunma Bakanlığı da Pakistan'a yardım malzemeleri götüren iki uçağın yola çıktığını, bakanlığa ait resmi Twitter hesabından paylaşılan gönderiyle duyurdu. Bakanlık, "Yaşanan sel felaketlerinde maddi manevi zarar gören Pakistanlı kardeşlerimize yardım malzemesi ulaştırılacak olan 2 uçağımız, Ankara Etimesgut Havaalanı’ndan bugün hareket etti. Meydana gelen elim olaylarda hayatını kaybeden kişilere Allah'tan rahmet; Pakistan halkın başsağlığı ve yaralılara da acil şifalar diliyoruz" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)