Pfizer CEO'sundan 'üçüncü doz' açıklaması

ABD'li ilaç şirketi Pfizer, COVID-19 (yeni tip koronavirüs) aşılarını vurduran kişilerin en geç bir sene içerisinde üçüncü doz aşıya ihtiyaç duyabileceklerini açıkladı.

DÜNYA 16.04.2021, 00:25 16.04.2021, 18:56
Pfizer CEO'sundan 'üçüncü doz' açıklaması

ABD'de basın mensuplarına konuşan Pfizer CEO'su Albert Bourla, "Oldukça muhtemel bir senaryoya göre, 6 ay ile bir sene arasında üçüncü bir doza gereksinim duyulacak ve insanların her sene tekrar aşı yaptırması gerekecek. Yeni virüs varyantlarının tespit edilmesi, bu kararı almamızda önemli bir etken olacak." dedi.

Pfizer/BioNTech üçüncü dozu test ediyor

Şirket verilerinin 2 binden fazla aşılanmış insana dayandığı fakat korumanın 6 aydan sonra devam edip etmediğini tespit edebilmek için çok daha fazla veriye gereksinim olduğu kaydedildi.

ABD'li Pfizer ve Alman BioNTech, şubat ayında koronavirüsün yeni mutasyonlarına karşı bağışıklık tepkisini daha iyi algılamak için COVID-19 aşısının üçüncü dozunu test ettiklerini duyurmuşlardı.

"Grip aşısı gibi her sene vurulabilir"

Johnson & Johnson firmasının CEO'su Alex Gorsky de tıpkı mevsimsel grip aşılarında olduğu gibi insanların her sene COVID-19 aşısı vurdurmaları gerekebileceğini dile getirmişti.

Yorumlar (0)