Peskov: Avrupa'nın bundan sonraki 20 yılı zor geçecek!

Rusya'dan enerji ithalini sonlandırarak ABD gazına yönelen Avrupa'nın, büyük bir hata yaptığını kaydeden Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, "ABD'nin Avrupa'ya sattığı doğal gaz çok pahalı. Bizden en az 3-4 kat daha pahalıya satıyorlar. Bu durum, önümüzdeki 20 yıllık süreçte Avrupa ekonomisini derinden etkileyecek. Üretimleri zaten düşmüş durumda. Avrupa için sanayisizleşme tehlikesi kapıda." diye konuştu.

DÜNYA 10.10.2022, 10:04 Hakan Öksüz
Peskov: Avrupa'nın bundan sonraki 20 yılı zor geçecek!

Şubat ayında Ukrayna'da başlayan savaş, bölgede yaşayan milyonlarca kişinin hayatını direkt olarak etkiledi. Çok sayıda sivil, evlerini terk ederek başka bölgelere göç etmek zorunda kaldı. Kentlere düşen bombalar nedeniyle çok sayıda sivil öldü. Birçok kişinin hayatı, sonsuza kadar değişti.

Avrupa'nın gündemi enerji krizi!

Savaşın etkilerinden biri de küresel çapta yaşanan akaryakıt krizi oldu. Batılı ülkelerin yaptırımlarına karşılık veren Rusya, Avrupa'ya gaz akışını kesti. Avrupa genelinde hızlı şekilde artan petrol ve doğal gaz fiyatları, kış ayları için alarm zillerinin çalmasına neden oldu. Avrupa Birliği (AB), mart ayına kadar üye ülkelerdeki doğal gaz kullanımının yüzde 15 oranında azaltılması kararını aldı.

"ABD'nin Avrupa'ya sattığı gaz, aşırı pahalı"

Rusya yerine farklı tedarikçilerden doğal gaz almaya yönelen Avrupa'yı zor aylar bekliyor. Avrupa'nın, Rus enerjisinden uzaklaşmakla yanlış bir hamle yaptığını kaydeden Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, Rusya'daki bir televizyon kanalına röportaj verdi. Peskov, "ABD, bundan sonra Avrupa'daki ülkelere fahiş fiyatlarla gaz satabilecek. Zaten bizden en az 3-4 kat daha pahalıya satıyorlar. Bunun sonucunda ABD'li şirketler zengin olacak." dedi.

"Avrupa'nın ekonomik rekabet gücü düşecek"

ABD'nin, bu strateji sayesinde Avrupa ekonomisini zayıflatmaya çalıştığını belirten Peskov, "Önümüzdeki 20 yıllık süreçte Avrupa'yı 'sanayisizleşme' tehlikesi bekliyor. Rusya'dan enerji ithali ve yerine ABD'yi tercih etmek, Avrupa ekonomisinin rekabet etme gücünü düşürecek. Üretim halihazırda zayıflamış durumda. Avrupalı liderlerin son aylarda aldığı kötü kararlar, kıta için öngörülemeyen kötü sonuçlar doğuracak." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)