Fransa enerji darboğazında: Macron’dan kazak trendi

Havaların soğuması ile beraber Avrupa ülkeleri enerji krizinin etkilerini görmeye başladı. Söz konusu durum ile ilgili Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, katıldığı toplantılarda giyimiyle enerji tasarrufuna dikkat çekiyor. Öte yandan Almanya Başbakanı Olaf Scholz da enerji ithalatı için gereken çeşitlilik altyapısı konusunda adım atılmasına işaret etti.

DÜNYA 05.10.2022, 15:12 05.10.2022, 15:21
Fransa enerji darboğazında: Macron’dan kazak trendi

Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile görüşme yapan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron giyimiyle gündeme oturdu. Boğazlı kazağıyla görüşmeye katılan Macron’un bu hali Fransız vatandaşları tarafından tasarruf mesajı olarak nitelendirildi.

Muhalefetten yönetime, “reklam çalışması” çıkışı

Öte yandan meclisin yeni yasama dönemi açılış görüşmelerinde konuşma yapan Fransa Başbakanı Elizabeth Borne da boğazlı kazakla görüntülendi. Borne'dan bir süre öncesinde basına röportaj veren Ekonomi Bakanı Bruno Le Maire’da balıkçı yaka kazak tercih etmişti.

Fakat muhalefet kanadından bu durum “reklam çalışması” olarak değerlendirildi.

Alman Başbakan, “Salgından kalan fon kullanılabilir”

Diğer bir taraftan gaz ve elektrik fiyatlarında indirime gidilmesi gerektiğine işaret eden Almanya Başbakanı Olaf Scholz, enerji altyapısının iyileştirilmesi gerektiğine dikkat çekerek, bu durumun enerji ithalatında çeşitlilik adına büyük bir adım olduğunu ifade etti.

Avrupa’da salgın zamanından kalmış olan yapılandırma fonuna vuru yapan Alman Başbakan, 750 milyar euroluk miktarın kullanılabileceğini dile getirdi. Avrupa'da kış mevsiminin sert bir şekilde yaşanması halinde, elektrik kesintilerinin yapılma olasılığı seçenekler içerisinde bulunuyor.

Enerji fiyatlarının artması, birden fazla Avrupa ülkesinde, protestolara da sebep oluyor.

Yorumlar (0)