Peru Cumhurbaşkanı Castillo’ya ‘yolsuzluk’ suçlaması

Peru’da başsavcılık, Cumhurbaşkanı Pedro Castillo’nun yolsuzluk yaptığı ve bir suç örgütüne liderlik ettiği suçlamasında bulundu. 

DÜNYA 12.10.2022, 12:48 12.10.2022, 18:09
Peru Cumhurbaşkanı Castillo’ya ‘yolsuzluk’ suçlaması

Peru’da başsavcılık, çeşitli suçlar işlediği iddiasıyla daha önce de 5 kez soruşturma başlattığı Cumhurbaşkanı Pedro Castillo için bir kez daha harekete geçti. Peru basınında yer alan habere göre Cumhurbaşkanı Castillo’nun yolsuzluğu yaptığı ve bir suç örgütüne liderlik ettiği öne sürüldü. 

Muhalefet, Castillo’nun görevden alınmasını isteyebilir

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Peru Devlet Savcısı Patricia Benavides, “Halkın savcısı, Cumhurbaşkanı Pedro Castillo hakkındaki anayasal şikayetini Cumhuriyet Kongresi’ne yazılı olarak sundu. Süreci yakından takip ediyoruz” ifadelerini kullandı. Öte yandan başsavcılığın suçlamaları sonrası muhalefetin Kongre’de harekete geçebileceği ve Castillo’nun görevden alınmasını isteyebileceği belirtildi. 

Hakkında 5 farklı soruşturma var

Cumhurbaşkanı Pedro Castillo hakkında, şu an 5 farklı soruşturma devam ediyor. Bunlardan ikisinde Castillo’nun bir suç örgütünün parçası olup olmadığı araştırılıyor. 2021 yılının temmuz ayında, sağcı aday Keiko Fujimori’yi yalnızca 44 bin oyla geçerek cumhurbaşkanı seçilen Castillo, o günden bu yana yolsuzluk iddialarının hedefinde yer alıyor. Castillo hakkında bu iddialar, ülkedeki popülaritesinin de düşmesine sebep oldu. Öte yandan savcılığın başlattığı yolsuzluk suçlamalarına adı karıştığı gerekçesiyle muhalefet tarafından cumhurbaşkanlığından azli istenen Castillo'nun Kongre'de yapılan oylamalarda görevden alınma talebi reddedilmişti.

Yorumlar (0)