Pentagon’un UFO raporu: “Uzaylı” ihtimali yalanlanmıyor

ABD Savunma Bakanlığı, bu ayın sonunda UFO ve uzaylılar hakkında bir rapor yayınlamaya hazırlanıyor. Raporun içeriğinin bir kısmı ise şimdiden basına sızdırılmış durumda. Yazılanlara göre “uzaylı” konusu, yalanlanmıyor. 

DÜNYA 24.06.2021, 17:57 25.06.2021, 17:58
Pentagon’un UFO raporu: “Uzaylı” ihtimali yalanlanmıyor

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), bu ayın sonunda bir “UFO ve uzaylı raporu” yayınlamaya hazırlanıyor. Özellikle son dönemlerde artan UFO görüntüleri, kaynağı bilinmeyen sesler gibi konularda hazırlanan raporun en çarpıcı ayrıntısı ise Ağustos 2020’de görülen “bilinmeyen uçaklar”.  

UFO Görev Gücü adı altında kurulan ve Pentagon çalışanlarının görev aldığı ekip, UFO’ları tespit etmek, analiz etmek, kökenlerini araştırmak gibi amaçlara sahip.  

Raporun kamuoyu ile paylaşılması için ortalama bir hafta olmasına karşılık raporun bir kopyası bu ayın başında Kongre temsilcilerine sunulurken bir kısmı da basına sızdırıldı. İsminin açıklanmasını istemeyen bazı kongre temsilcileri, uzaylıların ya da uzaylı faaliyetlerinin raporda yer almadığını çünkü bunlara rastlanmadığını fakat Pentagon yetkililerinin bu konuyu da yalanlamadığını aktardı. 



“UFO, ABD teknolojisi değil” 

İsminin açıklanmasını istemeyen Kongre temsilcisi, raporda, UFO’ların bir ABD askeri teknolojisi olmadığının da yer aldığını aktardı. 

Bunun bir ABD projesi olmadığını ama uzaylılar için de kesin kanıt bulunmadığını söyleyen Pentagon, “açıklanamayan hava olayları” kapsamına aldığı ve geçen sene kaydedilen 3 video ile birlikte son 120 senede yaşanmış 120 olayı inceledi.  

Yorumlar (0)