Pentagon: Savaşın dinamiklerini değiştireceğiz

ABD Savunma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Laura Cooper, Ukrayna'ya gönderecekleri 50 adet zırhlı Bradley piyade muharebe aracı sayesinde savaşın dinamiklerinin değişebileceğini söyledi. Gönderilecek askeri yardım paketi hakkında detaylar veren Cooper, "Hiçbir Rus zırhlısı, bu araçların ateş gücüne dayanamaz." dedi.

DÜNYA 07.01.2023, 10:36 08.01.2023, 10:35 Hakan Öksüz
Pentagon: Savaşın dinamiklerini değiştireceğiz

24 Şubat 2022'de başlayan Ukrayna-Rusya savaşının, 2023'te sona erip ermeyeceği merak ediliyor. Rusya'ya direnen Ukrayna'ya mühimmat gönderen Batılı ülkeler, yaptıkları ciddi ekonomik yardımlarla Kiev yönetimine destek veriyor. 

Ukrayna'ya yeni yılda yapılacak mali yardımlara ilişkin son açıklama, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'den gelmişti. Ukrayna'ya yapılacak askeri yardımın 3 milyar 75 milyon dolar olacağını duyuran Blinken, Kiev yönetimine verdikleri desteğin süreceğini söyledi. ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Blinken'in açıklamasının ardından ayrıntıları paylaştı.

50 adet zırhlı Bradley piyade aracı gönderilecek

Pentagon Müsteşar Yardımcısı Laura Cooper, ABD ordusunun envanterinde yer alan 50 adet zırhlı Bradley piyade muharebe aracının, Ukrayna'ya gönderileceğini belirtti. Bu araçta kullanılmak üzere 500 TOW tanksavar füzesi ile 250 bin adet 25 mm merminin de askeri yardım paketi kapsamında Ukrayna ordusuna verileceği kaydedildi.

"Ukrayna'ya vereceğimiz en büyük askeri yardım paketi olacak"

Ukrayna'daki savaşın oldukça kritik bir safhaya geldiğini söyleyen Laura Cooper, "Ukraynalıların direnişinin sürmesi gerekiyor. Bunun için onlara gereken desteği sunacağız. Bu paket, şimdiye kadar Ukrayna'ya vereceğimiz en büyük askeri yardım paketi olacak. Böylece Ukrayna'ya olan bağlılığımız kanıtlanmış olacak." ifadelerini kullandı.

"En güçlü Rus zırhlısı bile Bradley araçlarına dayanamaz"

Bir gazetecinin, "Bradley araçları ve anti tank füzeleri, Ukrayna'nın kara operasyonuna hazırlandığı anlamına mı geliyor?" şeklindeki sorusunu da cevaplayan Cooper, "Bu zırhlı araçları göndermenin zamanının geldiğini değerlendirdik. Ukrayna, bu yeni güç sayesinde savaşın dinamiklerini değiştirebilir. Bu zırhlı araçlar sayesinde hedeflere nokta atışlar yapılabilecek. Rusya'nın ele geçirdiği toprakları bu şekilde daha kolay alabilirler. En güçlü Rus zırhlısı bile Bradley araçlarının ateş gücüne dayanamaz." vurgusunu yaptı.

Yorumlar (0)