Pentagon: Kabil Havaalanı'nda Türk askeriyle çalışıyoruz

Pentagon Sözcüsü John Kirby, Kabil Havaalanı'nda tüm sivil ve askeri uçuşların durdurulduğunu açıkladı.

DÜNYA 16.08.2021, 20:11
Pentagon: Kabil Havaalanı'nda Türk askeriyle çalışıyoruz

Afganistan’da Taliban’ın ilerleyişi tüm hızıyla devam ederken, ülkeden kaçmak isteyen siviller Kabil Havaalanı'nda kaosa sebep oldu. Birçok ülke tarafından tahliye operasyonlarının devam ettiği havaalanında sivillerin pistleri işgal etmesi sebebi ile uçuşların engellendiği öğrenildi.

"Türk ve diğer uluslararası güçler ile ortaklaşa çalışıyoruz"

Pentagon (ABD Savunma Bakanlığı) Sözcüsü John Kirby, gerçekleştirdiği açıklamada, Kabil Havaalanı'nda tüm sivil ve askeri uçuşların durdurulduğunu söyleyerek, "ABD kolluk güçleri, bölgeyi insanlardan temizlemek için Türk ve diğer uluslararası güçler ile ortaklaşa çalışıyor. Bunun ne kadar devam edeceğini bilmiyoruz." dedi.

Ülkedeki ABD askeri sayısı 6 bini buldu

Kirby, Kabil'deki ABD'lilerin ve ABD'ye destek olan Afganların tahliyesinin sağlanması maksadıyla ülkeye ek 1000 asker daha gönderme kararı aldıklarını ve tahliye işleminin güvenli bir biçimde gerçekleştirilmesinin tek maksatları olduğunu kaydetti.

Sözcü, bu kararla birlikte ABD yönetiminin tahliye operasyonu için Afganistan'a gönderdiği ek asker sayısının yaklaşık olarak 6 bini bulduğunu sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)