Pelosi'den Trump'a ilginç çıkış: Türkiye'de değilsin!

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi, başkanlık seçimlerini kaybetmesi durumunda barışçıl devir teslimini reddeden Trump'a ilginç bir tepki göstererek, "Türkiye'de yaşamadığını, Amerika'nın demokrasi ülkesi olduğunu" söyledi. 

DÜNYA 25.09.2020, 09:56
Pelosi'den Trump'a ilginç çıkış: Türkiye'de değilsin!

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Polisi, 3 Kasım günü gerçekleştirilecek olan başkanlık seçimlerini kaybetmesi durumunda barışçıl devir teslimini reddeden Trump'ı "Türkiye" üzerinden eleştirdi.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi, barışçıl bir geçiş dönemi hedeflediklerini belirterek, kaybetmesi halinde Trump'ın barışçıl devir teslimini kabul etmediğini, aslında buna şaşırmadığını çünkü kendisinin yönetimi ve bilime önem vermediğini söyledi.

Pelosi, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) halkına güvendiğini kaydederek, Trump'ın barışçıl devir tesliminden kaçamayacağını ifade etti. 

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) "Türkiye, Rusya, Kuzey Kore veya Suudi Arabistan olmadığını" belirten Pelosi, ülkesinin demokratik olduğunu ve herkesin Anayasa'ya göre ettiği yemine uyması gerektiğini kaydetti. 

Ne olmuştu?

Trump, geçtiğimiz günlerde basın mensuplarından birinin, "başkanlık seçimlerinden sonra barışçıl bir geçiş dönemi olacağını taahhüt ediyor musunuz?" sorusuna yanıt vermişti.

Posta ile oy kullanmanın problemlere neden olabileceğini kaydeden Trump, yaşanacaklara göre hareket edeceğinin sinyalini vermişti.

Bu durum, Joe Biden'ın başkanlık seçimlerini kazanması halinde Trump'ın sonuçları reddedeceğine dair tartışmaların fitilini ateşlemişti. 

Yorumlar (0)