Paşinyan’dan “Karabağ” açıklaması: Tanımaya hazırız

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Dağlık Karabağ'ın statüsü konusunda önemli bir açıklama yaptı. Paşinyan, Dağlık Karabağ'ı Azerbaycan'ın bir parçası olarak tanımaya hazır olduklarını duyurdu.

DÜNYA 23.05.2023, 09:13
Paşinyan’dan “Karabağ” açıklaması: Tanımaya hazırız

Dağlık Karabağ hakkında açıklamada bulunan Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyani, söz konusu bölgeyi Azerbaycan'ın bir parçası şeklinde tanımaya hazır olduklarını dile getirdi.

Öte yandan Paşinyan'ın Dağlık Karabağ'da hayatını sürdüren Ermeni vatandaşlarının güvenliğinin garanti edilmesini talep ettiği ifade edildi.

Bununla beraber, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Paşinyan’ın önümüzdeki perşembe günü Moskova'da görüşme sağlayacağı aktarıldı.

Çıkmaz bir durum haline gelmişti

Diğer bir taraftan Ermenistan'ın Rusya'nın liderliğinde "Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü"nden de çekilebileceği iddia edildi.

Paşinyan'ın Karabağ hususunda beklediği desteği göremediği Moskova'ya tepki gösterdiği de öne sürüldü. Ermenistan yenilgiye uğradığı 2. Karabağ Savaşı’nın ardından Azerbaycan ile barış anlaşması imzalamamıştı. Çıkmaz bir durum haline gelen barış görüşmeleri ABD ve AB'nin araya girmesi ile beraber mayıs döneminde tekrar canlandı.

 

Yorumlar (0)