"Paris hastaneleri 2 gün içerisinde dolacak"

Fransa Hastaneler Federasyonu Başkanı, bugün yaptığı açıklamada, yeni tip koronavirüs (Covid-19) hastalarındaki artışın Paris ve çevresindeki hastanelerin 48 saat içinde doyma noktasına ulaşacağı anlamına geldiğini söyledi.

DÜNYA 27.03.2020, 13:10
"Paris hastaneleri 2 gün içerisinde dolacak"

Avrupa'da İtalya, İspanya ve Almanya'dan sonra 30 bin civarında vakanın görüldüğü Fransa'da, vakaların yaklaşık dörtte birinin başkent Paris ve banliyölerinde olduğu açıklandı. Covid-19 hastalarının neredeyse 1.300 kadarının yoğun bakımda olduğu belirtilirken son açıklanan verilere göre de ülke çapında koronavirüs kaynaklı can kaybı bin 696'ya ulaştı.

Paris bölgesindeki yetkililer yoğun bakım yatak sayısını artırmak, solunum cihazlarını çoğaltmak ve ek sağlık personeli bulmak için çabalıyorlar. Şu an yeni eklenen bir diğer önceliğin ise hastaların yükünü daha geniş bir alana yaymak olduğu ifade ediliyor.

Ordu hasta transferi yapıyor

Fransa Hastaneler Federasyonu Başkanı Frederic Valletoux, Covid-19 salgınının Fransa'da ortaya çıktığı düşünülen ve hastanelerin dolup taştığı Fransa'nın kuzeydoğusundaki Grand Est bölgesine atıfta bulunarak, ordunun bazı kritik hastaları diğer şehirlere transfer etmesine yardımcı olduğunu söyledi.

"Yardıma ihtiyacımız var"

Frederic Valletoux, ülkenin en çok izlenen kanalı BFM TV'ye verdiği demeçte, "Ile-de-France'da (Büyük Paris bölgesi) açıkça yardıma ihtiyacımız olacak, çünkü doğudaki vatandaşlar buraya akın ediyor" dedi.

"48 saat içerisinde kapasitemizin sınırında olacağız"

Hastanelerin ve bölgelerin salgınla kendi kendine mücadele edemeyeceklerini ve öyle bir durumun felakete yol açacağını söyleyen Valletoux, "24 veya 48 saat içinde kapasitemizin sınırında olacağız. Bölgeler, hastaneler arasında gerçek bir dayanışma göstermemiz ve hasta transferlerinin sayısını artırmamız gerekecek." uyarısında bulundu.

Fransa, yeni tip koronavirüs salgını kaynaklı 80 bin 589 vaka ile 8 bin 215 ölü olan İtalya, 57 bin 786 vaka ile 4 bin 365 can kaybı olan İspanya ve 43 bin 938 vaka ile 267 can kaybının olduğu Almanya'yı 29 bin 155 vaka sayısı ve bin 696 can kaybıyla takip ediyor.

Yorumlar (0)