Pakistan, İsrail, Lübnan ve Katar’da Covid-19 artıyor

Pakistan, İsrail, Lübnan ve Katar’da yeni tip koronavirüsünden (Covid-19) kaynaklı vakalar hızla artıyor.

DÜNYA 11.03.2020, 07:17
Pakistan, İsrail, Lübnan ve Katar’da Covid-19 artıyor

Çin’in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkarak hızla dünyaya yayılan koronavirüs, Pakistan, İsrail, Lübnan ve Katar’da vaka sayılarını arttırdı.

Pakistan

Pakistan’da Covid-19 (yeni tip koronavirüs) salgını ile ilgili vaka sayısının 19’a yükseldiği bildirildi. Yeni vakaların Sindh eyaleti ve Quetta şehrinde saptandığı kaydedildi. Sindh eyaletinde yer alan Karaçi kentinde 15 vakanın belirlendiği ve koronavirüsten en çok etkilenen kent olduğu belirtildi. Gilgit-Baltistan bölgesinde 2, Quetta’dan 1, Hayrabat kentinden 1 vakanın kayıtlara geçtiği ifade edildi. Quetta kentinde koronavirüs taşıdığı saptanan hastanın 12 yaşında olduğu bilgisi paylaşıldı. İtalya’da artan koronavirüs ölümlerinin ardından Pakistan-Milano arasındaki uçuşların da askıya alındığı ilan edildi.

Katar

Katar’da Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Covid-19 (yeni tip koronavirüs) salgınına yönelik vaka sayısının 24’e yükseldiği belirtildi. Açıklamada, "Yeni vakalarla birlikte virüsün ortaya çıkışından bu yana ülkede tespit edilen toplam vaka sayısı 24 oldu. Yeni hastalar Bulaşıcı Hastalıklar Merkezinde izole edildi ve temas ettikleri kişiler de test edilerek kontrol edildi" ifadeleri kullanıldı.

İsrail

İsrail Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İsrail'deki Covid-19 (yeni tip koronavirüs) salgını vaka sayısının 70’e yükseldiği duyuruldu. Vakalardan 3’ünün yakın zamanda yurt dışı seyahatten dönen İsrail vatandaşları olduğu bildirildi. Vakalardan birinin 2 Mart’ta İspanya’dan dönen 60 yaşında erkek bir hasta olduğu, ikinci vakanın Çek Cumhuriyeti ile Almanya’ya seyahatte bulunduğu ve 9 Mart’ta ülkeye döndüğü, üçüncü vakanın ise 4 Mart’ta İspanya’nın Tenerife adasından dönen 60 yaşlarında erkek bir hasta olduğu bildirildi.

Lübnan

Lübnan’da ise Covid-19 (yeni tip koronavirüs) salgınından etkilenenlerin sayısının 52’ye yükseldiği kaydedildi. Yeni vakalardan 11’inin Lübnan vatandaşı olduğu ve Başkent Beyrut’ta bulunan Refik Hariri Hastanesinden kayda geçtiği açıklandı. Covid-19 (yeni tip koronavirüs) taşıdığı tespit edilen kişilerin karantinaya alındığı belirtildi.

Yorumlar (0)