Pakistan'dan korona açıklaması: Böyle bir kapasiteye sahip değiliz!

Pakistan Başbakanı İmran Han, yeni tip koronavirüs (Covid-19) pandemisinin gelişmekte olan ülke ekonomilerine büyük yük getireceğine dikkat çekerek, borç silme önlemlerine başvurulması için çağrıda bulundu.

DÜNYA 17.03.2020, 12:02
Pakistan'dan korona açıklaması: Böyle bir kapasiteye sahip değiliz!

Pakistan Başbakanı İmran Han,  yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınının krizden yeni çıkan Pakistan ekonomisini geri dönülmez bir düşüşe götürübileceğini kaydederek, "Beni kaygılandıran, yoksulluk ve açlık. Uluslararası toplum, bizim gibi kırılgan ülkeler için borç silme tedbirlerini değerlendirmeli, en azından bize salgınla mücadele konusunda yardımcı olmalı." dedi. 

Han, gelişmekte olan ülkelerin ekonomik sorunlar yaşadığını vurgulayarak, "Yalnızca Pakistan'dan söz etmiyorum. Hindistan, Hint alt kıtası ve Afrika ülkeleri de aynı durumda. Eğer yeni tip koronavirüs yayılırsa, sağlık sistemimizde sıkıntılar olacak. Böyle bir kapasiteye, kaynaklara sahip değiliz." ifadelerini kullandı. 

Koronavirüs sebebiyle İran'a yönelik uluslararası yaptırımların kaldırılması için çağrıda bulunan Han, Pakistan'da görülen vakaların İran'dan geldiğini ifade etti.

Han, halk sağlığını tehlikeye atan salgınların engellenmesinin siyasi rekabet ve ekonomik dogmaların ötesinde insani bir zorunluluk olduğunu söyledi. 

Kaç vaka tespit edildi?

Pakistan'da şimdiye dek 184 yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakası tespit edilirken, 1 kişi yaşamını yitirdi. 

Yorumlar (0)