Pakistan'da patlama: 2 ölü, 14 yaralı

Pakistan'ın Kuetta kentinde el yapımı bombanın patladı. Patlama sonucu ilk belirlemelere göre 2 kişi hayatını kaybetti, 14 kişi yaralandı.

DÜNYA 07.01.2020, 17:07
Pakistan'da patlama: 2 ölü, 14 yaralı

Belucistan eyaletinin başkenti Kuetta'nın en işlek noktalarından olan McConaghey Caddesi'ndeki patlamayla ilgili açıklamada bulunan eyalet polisi, patlamanın, park halindeki bir motosiklete yerleştirilmiş el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu meydana geldiğini bildirdi.

Motosikletin hedefinin bu araç olduğundan şüphelenildiğini belirten polis, saldırıda ilk belirlemelere göre 2 kişinin öldüğünü, 14 kişinin yaralandığını duyurdu.

Saldırıda bölgedeki iş yerleri ve araçlar da hasar gördü.

Patlamayla ilgili ulusal basına açıklamada bulunan Belucistan Eyalet Başbakanı Jam Kamal, "Korkak teröristler yine kent ve eyaletteki huzuru hedef aldı. Sorumlular adalet karşısına çıkarılacak, teröristler cezasız kalmayacak. Şehir ve eyaletin korunması için gerekli tedbirler artırılarak alınacak." ifadelerini kullandı.

Kasım ayında meydana gelen patlamada devriye yapan sınır muhafızlarının aracı hedef alınmış, saldırıda iki güvenlik personeli yaşamını yitirmiş, 5 kişi yaralanmıştı. 

Yorumlar (0)