Oxford'dan dikkat çeken açıklama: Virüs Çin'den gelmedi hep vardı!

Oxford'da uzman Dr. Tom. Jefferson koronavirüsün Çin'de bir laboratuvardan çıkmadığını ifade ederek tüm dünyada uyku konumunda olduğunu ve uygun zemini bulunca kendiliğinden çıktığını kaydetti.

DÜNYA 06.07.2020, 01:13
Oxford'dan dikkat çeken açıklama: Virüs Çin'den gelmedi hep vardı!

Oxford Üniversitesi'nden bilim insanı Dr. Tom Jefferson, koronavirüsün Çin'de bir laboratuvardan çıkmadığını söyleyerek dünyanın her yerinde uykuda olduğunu ifade etti.

Koronavirüs uyku durumundaydı ve uyandı

Üniversitede uzman olan Dr. Tom Jefferson yaptığı açıklamada, koronavirüsün Çin'de laboratuvarda üretilmediğini ifade ederek muhtemelen uyku durumunda olduğunu ve çevre koşulları tarafından aktif hale getirildiğini ifade etti.

2019 Mart'da koronavirüse Barcelona'da rastlandı

Virüsün Çin'de görülmeden Avrupa'da görüldüğüne dair çeşitli delillerin bulunduğunu ifade eden uzman, İspanya'dan epidemiyoloji uzmanlarının 2019 yılının Mart ayında Barcelona'da atık sularda koronaya rastladıklarını bildirdiklerini söyledi.

Yapılan açıklamada ayrıca koronavirüsün izlerine geçtiğimiz senenin Aralık ayında İtalya'nın Torino ve Milano şehirlerinde ve Kasım ayında Brezilya'da rastlandığı da ifade edildi.

Yorumlar (0)