Operasyonu yöneten albay öldürüldü

Pakistan'da terörle mücadele operasyonu sırasında bir albay yaşamını yitirdi. Çok sayıda silah ve mühimmatın ele geçirildiği operasyonda 2 militan öldürüldü.

DÜNYA 09.03.2020, 13:43
Operasyonu yöneten albay öldürüldü

Pakistan'ın kuzeybatısında Pakistan Talibanı'na yönelik düzenlenen operasyonu yöneten albay hayatını kaybetti, 2 militan etkisiz hâle getirildi.

Pakistan Ordusundan yapılan açıklamada, Pakistan'ın kuzeybatısındaki Tank bölgesinde terörle mücadele operasyonu gerçekleştirildiğini belirtildi.

Ordu tarafından yapılan açıklamada, Taliban örgütü mensubu teröristlerin, bölgeyi güvenlik çemberine alan askerlere ateş açtığı bildirildi.

Saldırıda operasyonu yöneten albayın yaşamını yitirdiği, 2 militanın ise etkisiz hâle getirildiği kaydedilen açıklamada, teröristlerin sığınaklarda gizlediği çok sayıda silah ve mühimmatın ele geçirildiği bilgisi de paylaşıldı.

Pakistan Talibanı'na yönelik gerçekleştirilen askerî operasyonlarda 2014 senesinden bu tarafa 5 binden fazla militan öldürülürken, hava saldırısı, çatışma ve kara mayınlarının patlaması sonucu 700 asker yaşamını yitirdi.

Yorumlar (0)