O ülkede aşı olmayan işten çıkarılabilecek

İşverenler ile çalışanlar arasındaki ilişkileri düzenleyen Avustralya'da ki Adil Çalışma Komisyonu, bir işçinin aşı olmayı reddetmesi durumunda işveren tarafından işten çıkarılabileceğini açıkladı.

DÜNYA 21.04.2021, 16:46 22.04.2021, 12:38
O ülkede aşı olmayan işten çıkarılabilecek

Komisyonun aldığı bu kararla beraber işverenlerin yanlarında çalışan işçilere aşı yaptırma zorunluluğu getirmesi böylece daha kolay bir hal almış oldu.

Komisyonun kararı emsal teşkil edebilir

Avustralya’da kamu denetimini sağlayan Adil Çalışma Komisyonu (FWC), daha önce aldığı bir kararla ülkedeki bir çocuk bakım evinde grip aşısı olmak istemeyen çalışanının işveren tarafından işten çıkartılmasını haklı buldu.

Şuan için koronavirüs aşısının gönüllülük esasına göre uygulandığı ülkede, Komisyon'un aldığı bu kararın emsal niteliğinde olabileceği ve işverenler tarafından çalışanların koronavirüs aşısı konusunda da aynı muameleyle karşı karşıya gelebileceği belirtiliyor.

“Mantıklı bir durum”

Konuya ilişkin açıklama yapan FWC Başkan Yardımcısı Nicholas Lake, grip türü salgınlara karşı bakım evi çalışanları ile çocukların korunması bakımından aşı zorunluluğunun mantıklı ve makul bir durum olduğunu söyledi.

Grip aşısı olmak istemediği için kovulmuştu

Daha önce grip aşısı olmak istemediği için işinden kovulan Bou-Jamie Barber isimli bir Avustralyalı, FWC'ye başvurmuş ve bu duruma itirazda bulunmuştu.

İtiraza karşı kendini savunan Goodstart Çocuk Bakım Evi ise bulaşıcı hastalıkların bakım merkezlerinde yayılımını önlemek için aşı yaptırılmasının gerekli olduğunu svunmuştu.

Ülkenin Sidney, Melbourne, ve Brisbane gibi şehirlerinde toplanan aşı karşıtı gruplar, koronavirüs aşısı yapılmasına ilişkin alınan kararları protesto etmişti.

Avustralya'da şuana dek 29 bin 574 koronavirüs vakası tespit edilirken, salgına bağlı olarak da 910 kişi hayatını kaybetti.

Yorumlar (0)