Avustralya'da aşı karşıtları sokaklara döküldü

Avustralya’da COVID-19 (yeni tip koronavirüs) aşılama kampanyasına karşı olan çok sayıda kişi sokaklara döküldü.

DÜNYA 21.02.2021, 23:24 22.02.2021, 18:05
Avustralya'da aşı karşıtları sokaklara döküldü

Avustralya’da aşı karşıtları protesto düzenlendi. Koronavirüse karşı aşılama kampanyasının yarından itibaren başlayacağı ülkede yüzlerce kişi, aşılama programına karşı eylem yaptı. Brisbane, Sidney ve Melbourne başta olmak kaydıyla, ülkenin pek çok şehrinde düzenlenen gösterilerde eylemciler, “Benim bedenim, benim kararım.” yazılı pankartlar kullandı. Melbourne’deki protestolarda bazı gruplar ve güvenlik güçleri arasında gerginlik yaşandı. Polis, eylemcilere göz yaşartıcı gazla müdahalede bulundu. Olaylarda çok sayıda gösterici gözaltına alındı. 



Başbakan aşı oldu

Ülkede bugün Pfizer-BioNTech tarafından COVID-19 karşı geliştirilen aşı ilk olarak Sidney'in kuzeybatısında bulunan bir tıp merkezinde yaşlı bakımevinde yaşayan 84 yaşındaki Jane Malysiak’a uygulandı. Malysiak’ın ardından Avustralya Başbakanı Scott Morrison ile yaşlı bakımevinde yaşayanlar ve bir grup sağlık çalışanı da aşı yaptırdı.

Ülke çapında aşılama kampanyasına yarın başlanacak. Yaklaşık olarak 25 milyon nüfusa sahip olan ülkede bugüne kadar toplam 28 bin 926 pozitif vaka tespit edilirken, 909 kişi koronavirüs sebebi ile yaşamını yitirdi.













Yorumlar (0)