New York'ta göçmen krizi: Olağanüstü hal ilan edildi!

ABD'de yaşanan düzensiz göçmen krizi derinleşiyor. Sınır bölgelerinden otobüslere bindirilen göçmenler, barınaklara taşınıyor. Bazı Cumhuriyetçi eyaletler, göçmenleri otobüslerle Demokrat eyaletlere götürüp bırakıyor. Kentteki göçmen artışının, kendilerine ciddi bir ekonomik yük getirdiğini belirten New York Belediye Başkanı Eric Adams, "Olağanüstü hal ilan ettik. Sivil toplum kuruluşları ile kilise, elini taşın altına koymalı." diye konuştu.

DÜNYA 08.10.2022, 00:09 09.10.2022, 08:34 Hakan Öksüz
New York'ta göçmen krizi: Olağanüstü hal ilan edildi!

ABD'nin finans merkezi olan New York'taki düzensiz göçmen sayısı, son yıllarda hızlı şekilde artışa geçti. Düzensiz göçmen sorunuyla ilgili açıklamada bulunan New York Belediye Başkanı Eric Adams, "Göçmenlerin kente yasa dışı şekilde girmesi, büyük bir sorun. Çeşitli problemlerin yaşanmasının önüne geçmek için arazi kullanım koşullarını askıya aldık. Sorunun çözümü için olağanüstü hal ilan ettik." dedi.

Eric Adams'tan Cumhuriyetçi eyaletlerin valilerine sitem!

New York'un, insancıl tutumu nedeniyle bazı çevreler tarafından sömürüldüğünü kaydeden Eric Adams, Florida ile Texas gibi eyaletlerin Cumhuriyetçi valilerine sert sözlerle yüklendi. Ülkenin siyasi dinamikleri nedeniyle düzensiz göçmen krizinin derinleştiğine işaret eden Adams, "New York'ta barınaklarda yaşayan insan sayısı, 61 bin civarına yaklaştı. Bu kişilerden üçte biri çocuk. Son zamanlarda yaklaşık 17 bin göçmen, yasa dışı şekilde otobüslerle kente getirildi." ifadelerini kullandı.

"Toplamda 1 milyar dolarlık harcama yapmış olacağız"

Düzensiz göçmen akınının ciddi boyutlara ulaştığını kaydeden Adams, "New York, bu göçle başa çıkamaz. Bunun getirdiği ekonomik yükün altından kalkmamız mümkün değil. Kente gelen düzensiz göçmenlerin sağlık ve barınma masrafları için mali yılın sonunda toplamda 1 milyar dolarlık harcama yapmış olacağız. Sivil toplum kuruluşları ile kilise, bu yükün paylaşılması için elini taşın altına koymalı." diye konuştu. 

Cumhuriyetçi eyaletler, göçmenleri Demokrat eyaletlere götürüyor!

ABD'nin çeşitli bölgelerinden otobüslere bindirilen göçmenler, sınır polisleri tarafından barınaklara götürülüyor. New York'ta kurulan barınaklarda yaklaşık 50 bin göçmen yaşıyor. Göçmenlerden bazıları boş otellere yerleştirildi. New York Belediye Başkanı Eric Adams'ın talimatıyla 23 adet acil durum barınağı kuruldu. Bazı Cumhuriyetçi eyaletler, göçmenleri otobüslere bindirerek Demokrat eyaletlere götürüp bırakıyor.

Yorumlar (0)