Netanyahu: Gazze'deki gerginlik uzayacak!

Gazze'deki gergin sürecin uzayabileceğini belirten İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, "İsrail gerginlik istemiyor. Ancak kendimizi korumak için ne gerekiyorsa yapacağız." diye konuştu.

DÜNYA 12.11.2019, 18:12
Netanyahu: Gazze'deki gerginlik uzayacak!

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İslami Cihad Hareketi'nin önde gelen komutanlarından Beha Ebu'l Ata'nın öldürülmesiyle başlayan gergin sürecin zaman alabileceğini kaydederek, İsraillilerden "sabırlı" olmalarını talep etti.

"İsrail gerginlik istemiyor"

Başkent Tel Aviv'deki Savunma Bakanlığı'nda basın toplantısı yapan Netanyahu, "İsrail gerginlik istemiyor. Ancak kendimizi korumak için ne gerekiyorsa yapacağız. Bu zaman alabilir ve İsrail ordusunun bu görevi yerine getirmesine müsaade edilmesi gerekiyor." diye konuştu.

"Kim bize zarar verirse biz de ona zarar veririz"

"Vatandaşlarımıza zarar verip kaçabileceğini zanneden herkes yanılıyor. Kim bize zarar verirse biz de ona zarar veririz." ifadelerini kullanan Netanyahu, İsrail'in güvenlik ve siyaset kabinesinin, Ebu'l Ata suikastını 10 gün önce onayladığını belirtti.

Aynı toplantıda konuşan İsrail Genelkurmay Başkanı Aviv Kochavi ise "suikastların devam etme ihtimaline" işaret ederek, "Bizim gerginliği tırmandırmaktan bir çıkarımız yok. Ancak biz gerginliğe ve hedef alarak öldürme operasyonlarının devam etmesi ihtimaline de hazırız." ifadelerini kullandı.

İsrail İç İstihbarat Servisi Şin-Bet (Şabak) Başkanı Nadav Argaman da Ebu'l Ata suikastının zamanlamasının profesyonel bir şekilde belirlendiğini kaydetti.

Yorumlar (0)