NATO Savunma Bakanları “Ukrayna” gündemiyle toplanıyor

NATO ülkelerinin savunma bakanları Brüksel’de bir araya gelecek. Masaya yatırılacak konular içerisinde hava savunma sistemleri ve Ukrayna'ya verilecek askeri destek öncelikli olarak tutulacak.

DÜNYA 12.10.2022, 16:48 13.10.2022, 17:16
NATO Savunma Bakanları “Ukrayna” gündemiyle toplanıyor

İki gün devam etmesi planlanan NATO Savunma Bakanları Toplantısı, Brüksel'de bulunan NATO karargahında düzenlenecek. Bugün ve yarın düzenlenecek olan görüşmede Türkiye'yi temsilen Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar bulunacak.

Öncelikli konu: “Ukrayna’ya askeri yardım”

Toplantının öncesinde konuşma yapan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, görüşmelerde Ukrayna Temas Grubu toplantısının da düzenleneceğini, Ukrayna Savunma Bakanı Oleksi Reznikov'un da bu görüşmeye katılım sağlayacağını ifade etti.

NATO tarafından Ukrayna'ya desteklerin devam edeceğini aktaran Stoltenberg, bakanlarla beraber Ukrayna'ya askeri yardımın nasıl artırılacağını görüşeceklerini belirtti.

“Daha fazla hava savunma sistemi gönderilmesi gerekiyor”

Birinci önceliklerini Ukrayna’ya daha çok hava savunma sistemleri göndermek olduğunu ifade eden Stoltenberg, görüşmelerin seyrinin bu şekilde ilerleyeceğini aktardı.

Almanya gibi dost ülkelerin Ukrayna'ya hava savunma sistemleri yollamasını mutlulukla karşıladıklarını ifade eden Stoltenberg, "Ayrım yapmadan, korkunç bir şekilde sivillerin hayatını kaybetmesine neden olan, sivil altyapılara zarar veren, kışa mevsimine girilmek üzere enerji altyapılarına saldırı yapılan Ukrayna'ya daha çok hava savunma sistemi gönderilmesine acil bir şekilde ihtiyaç bulunmaktadır. Müttefiklerimiz hava savunma sistemleri gönderdi ancak daha fazlasının yollanması gerek. İnsansız hava araçları, güdümlü füzeler, balistik füzeler, uzun ve kısa menzilli füzeler gibi hava savunma sistemlerine bölgede ihtiyaç bulunuyor" dedi.

Yorumlar (0)