90'lık dedeler tartıştı, mahkeme heyeti huzurevine gitti!

Nisan ayında 89 ve 94 yaşlarındaki iki huzurevi sakini arasında yaşanan tartışma, mahkemeye taşındı. Tartışmasına ilişkin davanın duruşması, 29 Eylül'de görüldü. Tarafların mahkemeye gelememesi üzerinde evde adalet hizmeti devreye girdi. Huzurevine giden mahkeme heyeti, iki tarafı da dinledikten sonra duruşmayı erteledi.

YAŞAM 12.10.2022, 16:51 13.10.2022, 17:16 Hakan Öksüz
90'lık dedeler tartıştı, mahkeme heyeti huzurevine gitti!

Adalet Bakanlığı tarafından başlatılan "evde adalet hizmeti" ile birlikte engelli ve yaşlıların adalete erişimi kolaylaştı. Adaletin herkese eşit şekilde dağıtılabilmesi için bu uygulamayı yürürlüğe sokan Adalet Bakanlığı, yatalak olan veya bir şekilde kaldığı yerden ayrılamayan kişilere hizmet götürüyor.

Nisan ayında yaşanan tartışma, mahkemeye taşındı!

Evde adalet hizmetinin uygulamasının örneklerinden biri de Bursa'nın İnegöl İlçesi'nde yer alan bir huzurevinde gerçekleşti. İlçeye bağlı Yeniceköy Mahallesi'nde yer alan Fatma Göztepe Huzurevi'nde kalan mağdur sanık A.A. (89) ile N.Y. (94), 25 Nisan 2022 tarihinde bir tartışma yaşadı. Büyüyen tartışma, mahkemeye taşındı.

Sonraki duruşma, 25 Ekim'de!

90'lık iki dedenin tartışmasına ilişkin davanın duruşması, İnegöl 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde 29 Eylül tarihinde görüldü. İki taraf da yaşlarından dolayı duruşmaya katılamadı, mahkeme heyeti yola düştü. İki vatandaşın da yaşları nedeniyle adli süreçten mahrum kalmaması için hazırlıklarını yapan mahkeme heyeti, huzurevinin kapısını çaldı. İki tarafı da dinleyen mahkeme heyeti, bir sonraki duruşmanın 25 Ekim'de yapılmasına karar verdi.

Yorumlar (0)