NATO Genel Sekreteri Stoltenberg uyardı! Savaş yıllarca sürebilir

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg Alman medyasına Rusya-Ukrayna savaşı ile ilgili dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Stoltenberg, "Savaşın uzun bir süre devam edeceği gerçeğini kabul etmeliyiz" dedi.

DÜNYA 19.06.2022, 16:55
NATO Genel Sekreteri Stoltenberg uyardı! Savaş yıllarca sürebilir

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Ukrayna ile Rusya arasında 24 Şubat gününden beri süren savaş hakkında Alman medyasına önemli bilgilendirmeler sağladı.

“Ukrayna’ya destek olmaktan vazgeçmemeliyiz”

Ukrayna güçlerine sağlanan son teknoloji silah yardımının özellikle Donbass bölgesini Rus işgali altından çıkarmaya yardımcı olabileceğini dile getiren Stoltenberg, “Savaşın uzun bir süre alacağına dair gerçeğe hepimiz hazırlıklı olmalıyız. Ukrayna’ya destek sağlamaktan vazgeçmemeliyiz. Fiyatları ne kadar yüksek olsa da yalnızca askeri destek için değil, artan gıda ve enerji fiyatları sebebiyle de Ukrayna’ya yardım etmeliyiz" şeklinde ifade etti.

Destek paketi görüşülüyor

Stoltenberg geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamasında, “Ay bitene kadar İspanya’nın başşehri Madrid'de düzenlenecek NATO Zirvesi’nde, Ukrayna için bir destek paketi üzerinde anlaşmaya varılmasını bekliyoruz” demişti.

Yorumlar (0)