NATO'dan S-400 çıkışı! Entegre edilmeyecek

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türkiye'nin Rusya'dan aldığı S-400 Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sisteminin NATO'ya entegre edilmeyeceğini bildirdi.

DÜNYA 02.08.2019, 15:36
NATO'dan S-400 çıkışı! Entegre edilmeyecek

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya ve ABD'nin, dönemin ABD Başkanı Ronald Reagan ve Sovyetler Birliği (SSCB) lideri Mihail Gorbaçov tarafından imzalanan Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması'ndan (INF) çekilmesini değerlendirdi. 

NATO'nun 'yeni bir silahlanma yarışı istemediğine' dikkat çeken Stoltenberg, şunları söyledi:

"İttifak, etkili uluslararası silahların kontrolü, silahsızlanma ve yayılmasının önlenmesi konusundaki kararlılığını sürdürüyor. Bu nedenle, silah kontrolünü ve silahsızlanmayı kontrol etmeye ve desteklemeye devam edeceğiz. NATO aynı zamanda, Rusya'nın eylemleri mümkün kıldığı sürece yapıcı ilişkiler kurma yönündeki isteğini sürdürüyor."

S-400 açıklaması

Stoltenberg, Türkiye'nin Rusya'dan aldığı S-400 Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sistemi hakkında da açıklamada bulundu.

S-400 Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sisteminin NATO'ya entegre edilmeyeceğini kaydeden Stoltenberg, "NATO, S-400 veya Rus silahlarını herhangi bir üye ülkenin savunma sistemine entegre etmeyi planlamıyor." dedi.

Yorumlar (0)