Moskova'da mutasyonlu virüs alarmı: Yetkililerden sert tedbir kararı

Rusya'nın başkenti Moskova'da, hızlı yayılan ve daha agresif olduğu belirtilen yeni bir Kovid-19 varyantının tespit edildiği açıklanırken, Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin, sert tedbirler için karar alacaklarını duyurdu.

DÜNYA 18.06.2021, 15:08 19.06.2021, 14:36
Moskova'da mutasyonlu virüs alarmı: Yetkililerden sert tedbir kararı

Kovid-19, dünya genelinde mutasyona uğramaya devam ederken, Kovid-19’un yeni varyantı Rusya'nın başkenti Moskova'da keşfedildi. 

Daha agresif olarak tarif ediliyor

Rusya’nın başkenti Moskova’da keşfedilen yeni varyanta ilişkin “daha agresif” yorumları yapılırken Rus yetkililer, aşılama çalışmalarına rağmen Moskova'da vaka sayılarının tekrar artışa geçmesinin, bu mutasyon varyantından kaynaklandığını ifade ediyor. Moskova Belediye Başkanı S. Sobyanin, şehirdeki Kovid-19 pandemisine ilişkin durumun, mutasyonlu virüs sebebiyle beklenmedik bir şekilde kötüleştiğini açıkladı.

Sobyanin, Rus yetkililerle video konferans yoluyla düzenlediği toplantıda, "Moskovalıların yüzde 60'ından çoğunun hastalığı geçirmiş ya da aşılı olması sebebiyle bu durum, şu an beklenmeyen bir şey. Vakalarda artıştan çok düşüş bekleniyordu" sözlerini kullandı. 

Rus yetkililerden sert önlem kararı

Moskova’da yayılan mevcut virüsün geçen seneki virüsten farklı olduğunu söyleyen Sobyanin, "Çin’den gelen virüsten daha hızlı yayılan ve daha agresif bir mutasyonla karşı karşıyayız şu an. Şu anki durumun farklı olduğunu görmeli ve çözümler üretmeliyiz. Sert tedbirler için bazı kararlar almaya yakınız" açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)