Diplomasi Forumuna katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Yerli aşı' açıklaması

Antalya Diplomasi Forumu’na katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan,"Pandemi dönemindeki hataların tekrar yaşanmaması için aşı milliyetçiliğine fırsat verilmemesi oldukça kritik önem taşıyor.” açıklamasını yaptı.

GÜNDEM 18.06.2021, 15:42 19.06.2021, 14:36
Diplomasi Forumuna katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Yerli aşı' açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya’da gerçekleştirilen Antalya Diplomasi Forumu’na katıldı.

"Aşımız hazır olduğunda tüm insanlıkla paylaşacağız"

Forumda yaptığı konuşmada, salgın sürecinde yapılan hataların tekrar yapılmaması adına aşı milliyetçiliğine fırsat verilmemesi gerektiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

“Buradan verilecek olan iş birliği ve dostluk mesajları tüm dünyaya dalga dalga yayılacaktır. Artık iş dünyası, üniversiteler, STK’lar ve medya  arasındaki temaslar da dış politikayı şekillendirmeye başladı. Uluslararası toplum pandeminin yıkıcı etkilerini yönetme konusunda iyi bir sınav veremedi. Biz, yerli aşımız hazır olduğu zaman bütün insanlıkla paylaşacağız. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, tarihin en büyük sağlık krizini 100 günün ardından gündemine alabildi. Bütün insanlığın geleceği için adaleti ve hakkı savunmaya devam edeceğiz.”

Bakan Çavuşoğlu açılışta konuştu

ntalya Diplomasi Forumu'nda Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, açılışta bir konuşma yaparken, dünyanın ilk meclisi Patara'nın ev sahibi olduğu Antalya'da, kritik bir forumu düzenlediklerini ifade etti.

Dünya siyasetinin bugün yeni bir düşünce yapısına kavuştuğunu aktaran Çavuşoğlu, "Temelini 2019 yılında attığımız forum, zorlu ama umutlu bir dünyaya gözlerini açtı. Umut ile zor arasındaki köprüyü, ortak hareket ve düşünce oluşturacak" şeklinde açıklama yaptı.

Devletler ve milletler arası ilişkilerin en belirsiz, en akışkan dönemlerinden birinin şu an yaşandığını ifade eden Mevlüt Çavuşoğlu, "Güç dengelerinde daima bir değişim var. İş birliğinin yanı sıra devletler aynı zamanda rekabet ve mücadele halinde. Kuvvetli bir türbülansta ayakta sağlam durmaya çalışan uluslararası bir sistemin çığlıklarını duyuyoruz" yorumunu yaptı.

Yorumlar (0)