Mısır ve BAE'den Trump'ın planına destek!

Mısır ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), ABD Başkanı Donald Trump'ın tek taraflı "Orta Doğu barış planını" destekledi. 

DÜNYA 29.01.2020, 09:51
Mısır ve BAE'den Trump'ın planına destek!

ABD Başkanı Donald Trump, sözde Orta Doğu barış planı kapsamında Kudüs'ün İsrail'in "bölünmez" başkenti olarak kabul edileceğini açıklamıştı.

Bunun üzerine Mısır ve Birleşik Arap Emirlikleri'nden (BAE) destek mesajları geldi. 

Mısır: ABD'nin girişimlerini takdir ediyoruz

Mısır Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Mısır yönetiminin, ABD'nin Orta Doğu'da barış ve istikrara fayda sağlayacak olan "Filistin meselesine adil ve kapsayıcı bir çözüm bulma girişimlerini" takdir ettiği kaydedildi. 

Açıklamada, ABD'nin söz konusu girişimini etraflıca incelemeleri için Filistin ve İsrail tarafına çağrıda bulunuldu.

Filistin halkının uluslararası prensipler kapsamında Filistin topraklarında bağımsız bir devlet kurması ve barış içinde yaşaması doğrultusunda ABD'nin sunduğu planı incelemesi gerektiğini belirtilen açıklamada, Filistin ve İsrail yönetiminden ABD gözetiminde barış görüşmelerinin yapılması için müzakere kapılarını açmaları da talep edildi. 

BAE: Memnuniyetle karşılıyoruz

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) büyükelçiliğinin internet sayfasında Yusuf El Uteybe imzasıyla bulunan açıklamada, ABD Başkanı Donald Trump'ın planının birçok meseleye değinen "önemli bir girişim" olduğu ifade edildi. 

Açıklamada, Trump'ın sözde Orta Doğu barış planının Filistinliler ve İsrail arasında tekrar müzakerelerin yapılması için "önemli bir başlangıç noktası" sunduğu kaydedilerek, "BAE olarak, Filistin-İsrail anlaşmasını sağlamak için ABD'nin devam eden çabalarını memnuniyetle karşılıyoruz." denildi. 

Trump'ın sözde "Yüzyılın Barış Planı"

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Beyaz Saray'da düzenlediği ortak basın toplantısında tek taraflı sözde Orta Doğu barış planını uluslararası kamuoyuna açıklamıştı.

Sözde barış planı kapsamında Kudüs'ün, İsrail'in "bölünmez" başkenti olarak kabul edileceğini ifade eden ABD Başkanı Donald Trump, planın bağımsız bir Filistin devleti ve Filistinliler için "son şans" olduğu tehdidinde bulunmuştu.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise planı "İsrail için çok büyük ve tarihi bir kazanım" şeklinde değerlendirmişti.

Yorumlar (0)