Mısır AA ve TRT'ye erişimi engelledi

Mısır'da Muhammed Mursi'nin şehit olmasının ardından AA ve TRT'nin internet sitelerine erişim engeli getirildi.

DÜNYA 18.06.2019, 16:10
Mısır AA ve TRT'ye erişimi engelledi

Mısır'ın demokratik yollarla seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı olan Muhammed Mursi'nin (67) dün mahkeme salonunda şüpheli şekilde vefat etmesinin ardından, Mısır genelinde Anadolu Ajansı (AA) ve TRT'nin internet sitelerine girişler engellendi. 

Konuyla ilgili resmi makamlardan herhangi bir açıklama yapılmazken, Mısır'da Anadolu Ajansı ve TRT'nin de internet sayfalarına erişilemiyor ve mobil erişim yapılamıyor.

Mısır devlet televizyonunun dün seçilmiş ilk ve tek cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin hayatını kaybettiğini duyurmasının ardından İçişleri Bakanlığı ülke genelinde "teyakkuza" geçmişti.

Mahkeme salonunda şehit oldu

Mısır'ın demokratik yollarla seçilmiş ilk ve tek Cumhurbaşkanı unvanını elde eden ve 369 gün görevde kalan Muhammed Mursi (67) dün, yargılandığı kamuoyunda "Vadi en-Natrun Hapishanesinden kaçış ve Hamas adına casusluk" olarak bilinen davanın duruşması esnasında bayılmış ve hastaneye götürülmüştü.

Devlet televizyonu Muhammed Mursi'nin mahkeme salonunda geçirdiği baygınlığın ardından hastaneye götürülemeden hayatını kaybettiğini duyurmuştu.

Muhammed Mursi'nin vefatının ardından İçişleri Bakanlığı ülke genelinde "teyakkuz" durumu ilan etmişti. Gece saat 11'den sonra da Kahire'deki iş yerleri ve kafelerin tamamı tedbir amaçlı kapatılmıştı.

muhammed Mursi'nin naaşı bu sabah yerel saatle 05.00'te yalnızca ailesi ve avukatının katılımıyla Mısır'ın başkenti Kahire'nin doğusunda, Medinet'un Nasr semtindeki Müslüman Kardeşler Teşkilatının (İhvan) mürşitlerinin toprağa verildiği kabristanlıkta defnedildi.

Muhammed Mursi, eski Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'i istifaya zorlayan 2011 yılındaki halk devriminin ardından 2012'de ülke tarihinde demokratik yollarla göreve gelen ilk Cumhurbaşkanı unvanı elde etmiş ve göreve başlamıştı.

Muhammed Mursi, 3 Temmuz 2013'te dönemin Savunma Bakanı ve ardından Cumhurbaşkanı olan cuntacı hain Abdulfettah es-Sisi tarafından tertiplenen alçak askeri darbeyle görevinden indirilmişti.

Mısır devlet televizyonu da yayınlarında, "Muhammed Mursi'nin iyi huylu bir tümörü bulunduğu, sürekli tıbbi gözetim altında olduğu ve ölümünün kalp krizinden kaynaklandığı" iddialarına yer vermişti.

Mısır Başsavcısı Nebil Sadık tarafından dün yapılan yazılı açıklamada ise Muhammed Mursi'nin hastaneye getirildiğinde hayatını kaybetmiş olduğu ve vücudunda yakın zamanda meydana gelen herhangi bir yaralanma olmadığı ileri sürülmüştü.

Yorumlar (0)