Miçotakis’ten Türkiye açıklaması: Buluşmalıyız

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yeniden bir araya gelme ihtimaliyle ilgili "Tabiatıyla bir araya geleceğiz. Buluşmalıyız ve konuşmalıyız" dedi.

DÜNYA 15.06.2022, 15:48 15.06.2022, 15:52
Miçotakis’ten Türkiye açıklaması: Buluşmalıyız

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Yunanistan devlet televizyonuna verdiği röportajda, dış politika ve Türkiye ile ilişkiler hakkında değerlendirmelerde bulundu.

“Gerginliğin bırakılacağını düşünüyordum”

Başbakanlığı süresince Yunan-Türk ilişkilerinde çok sayıda dalgalanma yaşandığına vurgu yapan Miçotakis, “Cumhurbaşkanı Erdoğan ile mart ayında İstanbul’da bir görüşme yaptık. Erdoğan ile görüşmem çok iyi bir ortamda geçti. Ben de konuştuğumuz gibi, gerginliği bir tarafa bırakıp, iki ülke arasındaki pozitif gelişmelere odaklanabileceğimizi düşünüyordum" şeklinde ifade etti.

“Sahada değil, telaffuzda gerginlik yaşanıyor”

Miçotakis, Türkiye ve Türk halkı ile dostane ve kalıcı komşuluk ilişkileri oluşturmayı dört gözle beklediklerini dile getirerek, "Türk halkı ve Türkiye ile bir problemimiz bulunmuyor" dedi.

Yunanistan ve Türkiye arasında sahada değil, telaffuzda büyük bir gerginlik yaşandığını belirten Miçotakis, Yunan halkının ulusal konulara ilişkin zor dönemlerde kenetlenmiş olacağını ifade etti.

“Yeniden görüşüp, konuşmalıyız”

Miçotakis, Erdoğan ile yeniden görüşme olasılığına ilişkin "Tabiatıyla bir ara yeniden görüşeceğiz. Buluşmalı ve kendimizi ifade etmeliyiz" diye konuştu.

“İmparatorluk fantezilerine nasıl yanıt vereceğimiz önemlidir”

Ukrayna ve Rusya arasında yaşanan savaşı değerlendiren Miçotakis, "Yaşadığımız dönemin gereği, başka zamanların imparatorluk fantezilerinin kurulduğu yayılmacı bir revizyonizm karşısında nasıl yanıt vereceğimiz önemlidir” ifadesini kullandı.

Miçotakis, Ukrayna’ya silah yollamanın Yunanistan’ın savunma gücünü olumsuz yönde etkilemeyeceğini dile getirdi.

Yorumlar (0)