Merkel ve Modi, ticaret konuşacak

Almanya Şansölyesi Angela Merkel ve Hindistan Başbakanı Narendra Modi, ticaret görüşmeleri için Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de buluştu.

DÜNYA 01.11.2019, 10:56 01.11.2019, 11:18
Merkel ve Modi, ticaret konuşacak

Almanya Şansölyesi Angela Merkel ve Hindistan Başbakanı Narendra Modi, Almanya ve Hindistan arasındaki ticaret, yatırım ve güvenlik konularını konuşmak için buluştu.

2 yılda bir yapılan ve beşincisi düzenlenen 2 günlük görüşmelerin başlangıcında bir merasim kıtasıyla karşılanan Merkel, Hindistan'a bağımsızlığını kazandıran Mahatma Gandhi'nin mezarına bir çelenk bırakacak.

Son dönemde sık sık sağlık sorunlarıyla gündeme gelen Merkel, ülkesinin resmi marşı çalarken oturdu.

Merkel, Hindistan'daki Alman ürünlerini inceleyecek

Angela Merkel, Hindistan'daki 3 günlük ziyareti sırasında başkent Yeni Delhi'de bulunan ve Alman vagonları kullanan metro hattının bir istasyonunu ziyaret edecek. Alman Şansölye, aynı zamanda Alman-Hindu otomotiv parçaları üreticisi bir firmanın şehir dışında kalan fabrikasına da gidecek.

Merkel ve Modi, iki ülke arasındaki ticaret ve yatırım olanaklarının yanı sıra dış politika ve güvenlik konuları hakkında da görüşecek. İki lider, Hindistan'ın komşusu ve dünyanın en büyük ekonomilerinden birine sahip olan Çin Halk Cumhuriyeti hakkında da konuşacak.

Almanya, Hint ekonomisinde "rezervasyon" istiyor

Alman Deutsche-Welle gazetesinin baş siyasi editörü Michaela Kuefner, iki liderin ekonomi hakkındaki konuşmaların önemli bir bölümünü, Almanya'nın Hindistan ekonomisinde kendisine "yer rezerve etmesini" kapsayacağını belirtti. Merkel, dünyanın en büyük nüfuslarından birine sahip olan Hindistan'ın ekonomisini daha küresel bir hale getirmesi durumunda Alman firmaları ve ürünlerine öncelikli yer verilmesini isteyecek. Almanya, Hindistan'ın Avrupa Birliği'yle ticaretinde en büyük payı oluşturuyor.

Almanya Şansölyesi Angela Merkel'in başkanlığında Hindistan'a giden Alman delegasyonunda Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Tarım Bakanı Julia Klöckner ve Eğitim Bakanı Anja Karliczek de var.

Yorumlar (0)