Merkel'den Doğu Akdeniz itirafı: Umduğumuz gibi olmadı!

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de başarılı bir şekilde yürüttüğü sondaj çalışmalarına ilişkin yaptığı açıklamada, olayların ümit ettikleri gibi gelişmediğini söyledi. 

DÜNYA 20.11.2020, 11:05
Merkel'den Doğu Akdeniz itirafı: Umduğumuz gibi olmadı!

Almanya Başbakanı Angela Merkel'den itiraf niteliğinde açıklamalar geldi.

Avrupa Birliği (AB) liderleri ile düzenlediği toplantıdan sonra konuşan Almanya Başbakanı Merkel, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki sondaj çalışmalarına değindi.

Merkel, Doğu Akdeniz'de olayların ümit ettikleri gibi gelişmediğine dikkat çekerek, Aralık ayında düzenlenecek olan Avrupa Birliği (AB) Zirvesi'nde Türkiye'nin sondaj çalışmalarının değerlendirileceğini ifade etti. 

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY), Yunanistan ve Fransa'nın Ekim ayının başlarında gerçekleştirilen Avrupa Birliği (AB) Zirvesi'nde Türkiye'ye karşı yaptırım uygulanmasını talep etmişti. Almanya'nın başını çektiği ülkeler, söz konusu talebi beklemeye başlamıştı. 

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de sondaj çalışmalarına devam etmesi halinde Aralık ayında düzenlenecek olan Avrupa Birliği (AB) Zirvesi'nde yaptırımlar meselesinin ele alınacağı ifade edilmişti. 

Maas dün boş tehditler savurmuştu

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, dün yaptığı açıklamada, Avrupa Birliği (AB) Zirvesi'nin Aralık ayında gerçekleştirileceğini hatırlatarak, Doğu Akdeniz'deki sondaj çalışmaları nedeniyle Türkiye'ye yönelik olası yaptırımların görüşüleceğini belirtmişti.

Almanya Dışişleri Bakanı Maas, böylece Doğu Akdeniz'de gerilimi artıran ve diyalog çağrılarını cevapsız bırakan Yunanistan'dan yana olduğunu açık bir şekilde belli etmişti. 

Maas, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) yönelik ziyaretini de "provokasyon" olarak değerlendirmişti. 

Yorumlar (0)